Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15719327 www.bgdnes.bg

БАУ-БАУ! Коргита правят йога и рисуват в кафене у нас

Първото по рода си заведение у нас отвори в София 

Породата кучета е игрива и любвеобилна, посрещат гости с кеф 

Доли ЛУКАНОВА

Коргита правят йога и рисуват в столично кафе! Любимата порода на британската кралица Елизабет II посреща посетители в единственото по рода си подобно заведение у нас. Собственик на кафенето е Габриела Стоименова, която подобно на кралската особа се влюбва в тази порода кучета от пръв поглед.

"Преди 7-8 години се сдобих с първото си кученце корги и се влюбих на мига в нея. Започнах да уча много за породата и създадох първия в България Корги клуб", споделя пред "България Днес" Стоименова.

Реклама

Преди да отключи страстта си към тази порода, Габриела мечтае един ден да има собствено кафе. Така, някак естествено, двете й идеи се комбинират в една.

"Любовта ни към кучетата и животните е двигател на това начинание", допълва младата дама.

Така от няколко месеца 2-годишната Бери, която е родена в Словакия, и 20-месечната Астрид, родом от Сърбия, се радват на различни посетители. В кафето няма портрет на кралица Елизабет II, но има портрет на коронясано корги, който се радва на голям интерес от страна на четириногите.

Габриела организира и специални събития с домашните си любимци. Най-голям успех жъне йогата с коргита. Посетители идват със или без домашните си любимци на уроците. Когато настъпи часът, животни и хора започват да изпълняват заедно индийската практика.

Това съвсем не е единственото подобно начинание. Популярното рисуване с вино в кафето на Габи е преименувано на рисуване с корги. Група от любители художници с удоволствие хващат четките, докато са в компанията на кралската порода.

"Коргитата са много енергични кучета, много социални, любвеобилни и са идеалния домашен любимец. Чрез събитията, които организираме, показваме на хората как реагират животните в различни ситуации и атмосфера. Така се запознават детайлно с породата и решават дали да си вземат корги у дома", допълва Габи.

Когато в кафенето влязат клиенти, настава истинска еуфория, защото всички много се радват на двете кучета. Още по-хубаво е, когато гостите водят и своите домашни любимци, често коргита. Така пространството в столицата се изпълва с весел лай и добро настроение. В менюто има нещо и свързано с домашните любимци, а именно бисквитки във формата на корги. Габриела често организира и кулинарни курсове, за да могат хората сами да си направят лакомства и да си ги занесат у дома.

Реклама
Реклама
Реклама