Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15904164 www.bgdnes.bg

Треньорът на ЦСКА Ел Маестро остави жената и децата

Сърбинът крие семейството във Виена

Треньорът на ЦСКА живее сам в софийски хотел

Нестор Ел Маестро остави жената и трите си деца заради ЦСКА. Семейството на сръбския треньор се е установило във Виена и на този етап няма намерение да се мести в България. Наставникът на "червените" дори признава, че не е обсъдил с жената и децата решението си да приеме офертата от България. Ел Маестро живее сам в хотел в София и се е концентрирал единствено върху футбола. Неговите деца вече са поотраснали и не искат да сменят Виена със София.

"Имах някои семейни проблеми по отношение на това дали да приема офертата - казва Нестор при пристигането си у нас. - Това е мое решение, но семейството ми очакваше да го обсъдим. А те бяха просто информирани, че пътувам за България и ще подпиша с ЦСКА." Сръбският треньор рядко говори за личния си живот. Ел Маестро не ползва социални мрежи и няма никакви публични снимки със семейството си. Неговата жена е сръбкиня и подобно на Нестор е емигрирала по време на кризата в бивша Югославия през 90-те години. Треньорът на ЦСКА напуска родината си още като дете и израства в Англия заедно със сестра си и брат си, който е и негов помощник в треньорството. Ел Маестро обикаля няколко държави през кариерата си и се е превърнал в истински полиглот. "Говоря английски със сестра ми, сръбски с жена ми и е лудница с децата ми - разказва Нестор. - След училище и детска градина се говори три часа немски, после сръбски. Освен това говоря малко испански, португалски, словашки и български. Но нивото варира."

Ел Маестро има доста странен характер и въобще не се интересува от чуждото мнение. Сърбинът започна лошо втория си престой в ЦСКА, но в последните мачове отборът заигра страхотно и резултатите значително се подобриха. В началото треньорът бе приет с недоверие от футболистите, но постепенно спечели съблекалнята. От клуба показаха няколко видеа с вдъхновяващите речи на треньора пред играчите, като в тях Нестор говори на няколко езика. "Напрежението изобщо не ми влияе - казва треньорът. - Винаги съм имал много изолиран и дистанциран начин на живот, който мисля, че ми подхожда. Ежедневието ми извън Панчарево е изключително скучно и почти нищо не ме афектира дали в позитивен, или негативен план. Съветвам и футболистите ми да живеят така, но те са други хора и характери и няма как да го направят" - казва наставникът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама