Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15998427 www.bgdnes.bg

Хисарския поп изкарва много пари, купува жълтици

Работи повече от младите фолкпевици 

Чакам да се роди втората ми правнучка, щастлив е легендарният изпълнител 

"Изкарвам много пари, защото имам постоянно участия. Докато младите се чудят как да седнат и да пият кафе, аз не подвивам крак от работа. Луди ги правя хората от купони."

Това енергично разказа пред "България Днес" легендата на българската музика Хисарския поп.

Димитър Андонов, както е истинското име на изпълнителя на "Дай си сърцето", е затрупан с участия през октомври и ноември. "Не отказвам покани, защото обичам да съм сред хора. На 81 години съм, следващия месец ще добавя още една година към възрастта си, но работя повече от някои млади певици. Не искам да се хваля, но изкарвам добри пари", каза още пред вестника Андонов.

Реклама

В момента Хисарския поп е в очакване на втората си правнучка, която трябва да се появи на бял свят до 10 дни. "Решил съм, ще й купя златна монета за 1000 лева и ще й я подаря. Няма смисъл да давам пари, защото се изпиват и изяждат. А жълтицата ще й остане и един ден ще си спомня, че й е подарък от прадядо й. Първата ми правнучка вече поотрасна и много обича да прекарва време с мен. Не се качва в колата на баща си, а иска да се вози при прадядо. И на нея ще взема златна монета, да си има и тя спомен", сподели навръх имения си ден в четвъртък Хисарския поп.

Въпреки че е на сериозна възраст, певецът не мисли да се отказва от работата. "Аз съм силен мъж, не ме притеснява умора и здраве. Затова и няма да спирам. Обикалям цялата страна - от Добрич до Димитровград", сподели още от активния си живот изпълнителят.

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп - свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. През 1983 г. нелегално издава първата си аудиокасета, разпространявана от ръка на ръка. В наши дни в репертоара си има хиляди песни и сам казва, че може да пее в продължение на денонощие, без да повтори нито една песен.

Четете още

Хисарския поп през сълзи: Имах 40 шева, не знам какво ѝ е на Дебора с 400

Хисарския поп през сълзи: Имах 40 шева, не знам какво ѝ е на Дебора с 400

Хисарския поп се бори за по-висока пенсия

Хисарския поп се бори за по-висока пенсия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама