Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16198322 www.bgdnes.bg

Куката и Рачков също на бунт срещу Боби М. и БФС

Върнете футбола на истинските хора, зове Стилиян Петров

Куката, Рачков, Виктория Терзийска и още стотици актьори, певци, продуценти излизат на протест на 16 ноември

Един от най-обичаните български актьори - Захари Бахаров, поведе нов бунт срещу шефовете в Българския футболен съюз. Изпълнителят на култовата роля от "Под прикритие" Иво Андонов не само подкрепи протеста на българските футболни фенове, но призова колегите си и всички, които милеят за българския футбол, на масови акции срещу БФС.

Реклама

"18 години упадък на най-популярния спорт в България стигат, време е за промяна! Подкрепете протестите срещу ръководството на БФС на 16 ноември в София и Пловдив", заяви Бахаров в личното си послание към феновете в социалните мрежи.

Призивът му бе посрещнат от хиляди любители на футбола и на актьорството, като доста известни хора у нас също се включиха в призива на Бахаров.

Първа певицата Виктория Терзийска сподели, че "нищо не разбира от футбол, но промяна трябва да има" и зове за оставка на Боби Михайлов и управлението му.

Изпълнителката на "Моите кафеви очи" е съпруга на бивш кандидат за президент на БФС. Преди три години 52-годишният Петър Величков, от когото Вики има две дъщери, се опита да детронира от стола Боби Михайлов, но неуспешно.

Освен като директор във верига бензиностанции, работил в Румъния и Молдова, Величков е основен спонсор на пловдивския "Марица".

"Аз лично искам да викам отново: "Българи, юнаци!", а това няма как да се случи при сегашното управление. Елате на протестите срещу БФС", сподели в нета съпругата на Величков - Вики от "Мастило".

Реклама

Нейният и на Бахаров гласове бяха подкрепени и от други известни българи.

"За" акцията на недоволните се изказа и актьорът от Сатиричния театър и внук на големия Николай Гяуров - Мартин Гяуров.

В подкрепа промяната и на Димитър Бербатов и хората около него глас надигнаха и други актьори - Димитър Рачков и Бойко Кръстанов. Към тях се присъедини и колегата им от "Под прикритие" - Мариан Вълев - Куката. Популярно лице, което смята, че времето на днешните БФС управници свършва, е и продуцентът Маги Халваджиян. Още преди две-три години той с "Господари на ефира" проповядваха, че Михайлов е вреден като шеф на съюза.

Певецът от ексгрупа "Контрол" - Николай Йорданов - Кольо Гилъна, както и приятелят му, който също е бил фронтмен на групата, а сега е шеф на Сатиричния театър Калин Сърменов - Милото също подкрепят протеста срещу управлението на футболния съюз.

Човекът, който най-силно и авторитетно застана заедно с Димитър Бербатов в каузата за сериозна промяна във футбола, която да започне от неговата централа и детронирането на Боби Михайлов и подопечните му - Стилиян Петров, също направи призив в мрежите:

"Върнете футбола на истинските хора! Станахме свидетели на това как се сменят позиции през 5 минути и някак все още не е сигурно дали двубоят (на националния ни отбор с Унгария от квалификациите за Евро 2024 - б.р.) ще се проведе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Вчерашният ден беше много показателен за това как работи ръководството на БФС. Имаше страх, имаше обиди, заплахи, променливи решения, нелогични действия, абе от всичко имаше. Както обича Боби Михайлов - да е колоритно и да има драма. Нивото на българския футбол е в това положение именно заради такива прояви. Защото не се фокусира върху спорта, а върху забогатяването от него", написа Стенли.

Петров е част от екипа на Димитър Бербатов в борбата му за президент на БФС. В своята публикация той коментира размяната на обвинения между хора от БФС в лицето на Христо Запрянов и Георги Иванов-Гонзо и строителя на "Колежа" Илиян Филипов.

Думите му бяха по повод вчерашната суматоха около организирането на провеждането на мача България - Унгария в четвъртък. Петров категорично поиска оставката на ръководството на Българския футболен съюз.

"Очевидно единствено самият Боби не може да осъзнае, че е крайно време да даде на хората това, което искат! Да забраниш на публиката да ходи на стадиона заради страх от протести, си е чиста проба комунизъм. Всички на протеста! Да свалим това неадекватно БФС!", призова и Димитър Бербатов.

Четете още

И Вики Терзийска ЗАХАПА Боби Михайлов! 18 години безхаберие стигат! (Видео)

И Вики Терзийска ЗАХАПА Боби Михайлов! 18 години безхаберие стигат! (Видео)

И Цитиридис СКОЧИ на Боби М. и БФС, подкрепи протеста на феновете

И Цитиридис СКОЧИ на Боби М. и БФС, подкрепи протеста на феновете

Реклама
Реклама
Реклама