Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16226375 www.bgdnes.bg

БРАВО! Баща и син дариха косите си на онкоболни

  • Уникален жест! 
  • Седмокласникът Самуил търпи множество критики заради визията си 

Баща и син от Враца показаха, че доброто съществува, и дариха косите си за перуки на онкоболни.

Реклама

Милия жест решава първо да направи таткото Цветан Веселинов, който с благородното си решение вдъхновява и сина си Самуил. Бащата категорично е решен на тази постъпка, след като среща своя позната, която преминава през тежко лечение. Оттогава е убеден, че трябва да помогне на хората като нея.

"При мен лично идеята дойде, след като видях една позната, болна от рак. След лечението беше останала без коса и ми стана много тъжно. Нещо ме подтикна да помагам на нуждаещите се затова взех това решение да си пусна коса, за да я даря", разказва Цветан. Добрият мъж отглежда косата си в продължение на пет години.

Самуил, който сега е седмокласник в училище "Козма Тричков" във Враца, решава преди три години да последва примера на баща си.

"Разбрах първоначално от баща ми за какво става дума и ми хареса идеята да си пусна косата дълга и да я даря на дете, което е преживяло рак", споделя Самуил.

От училището на седмокласника с добро сърце разкриха пред "България Днес", че първоначално Самуил е търпял много критики заради дългата си коса. Съучениците му се подигравали и поради тази причина учителите често се налагало да обясняват на малчуганите за благородния жест, който ще направи момчето, когато отреже косите си.

"За съжаление по нашия край се гледа с присмех на подобни каузи, затова много държим да покажем на децата какво означава да се прави добро. Самуил е едно страхотно дете и сме горди от неговия баща, че му показва правилния път", споделят от школото.

Цветан и синът му даряват косите си на Асоциация за превенция на рака "Промени живота си сега!".

"За изработката на една медицинска перука са необходими няколко дарения с правилната дължина. Цветан и Самуил получиха в знак на признателност сертификат за благородната си постъпка", споделиха от асоциацията. По думи на организаторите не всяка коса обаче е подходяща за изработването на перука. Отрязаната коса трябва да бъде минимум 30 сантиметра.

Реклама
Реклама
Реклама