Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16240230 www.bgdnes.bg

БЛАГОДАРЯ! Хиляди помогнаха на овдовелия баща на 13-годишната Дорина с множество увреждания

След публикация на "България Днес"

Сърдечно благодаря за подкрепата, чувствам се неудобно!, казва овдовелият татко Димитър 

Доли ЛУКАНОВА

Вълна от съпричастност се изля върху овдовелия баща Димитър от врачанското село Мраморен! След публикацията на "България Днес" от 11.11.2023 г. хора с добри сърца, както от страната, така и извън нея се свързаха с редакцията, за да протегнат ръка на изстрадалия родител.

Реклама

"Сърдечно благодаря за огромната подкрепата! Не очаквах, наистина. Чувствам се неловко, неудобно. В този живот всичко сам си постигам. Така съм устроен. Някак си не се чувствам комфортно, особено когато знам, че има много хора в трудно положение, на които трябва да се помогне", споделя пред вестника борбеният мъж.

Гласът му отново трепери, но този път като че ли се усеща нотка на радост от светлината в тунела. Както "България Днес" ви разказа, Димитър отглежда напълно сам 13-годишната си дъщеря Дорина, която е с множество увреждания, сред които епилепсия и детска церебрална парализа. Майката Цвети си отива от този свят преди няколко години след дълга борба с диабет тип 2 и бъбречна недостатъчност. Димитров получава помощи от държавата, които са в размер на 1400 лв., които са крайно недостатъчни за гледането на болно дете. За да свързва двата края, таткото работи като майстор. Най-много ангажименти поема лятото, защото не може да остави дъщеря си сама и я взима с него по строежите.

Димитър е натрупал и доста борчове покрай лечението на жена му, но към днешна дата е успял да върне почти всичко. Въпреки че е в строителния бранш, домът му има нужда от ремонт, като най-спешна е банята.

"Ако някой иска да ми помогне, нека купи материали. Аз сам ще ги пренеса, ще намеря начин за транспорта. Всичко останало ще си направя сам. Така се чувствам най-добре. Всичко правя в името дъщеря ми. Когато работя и тя е до мен, се чувствам най-добре", допълва с неудобство съвестният родител.

Вчера Димитър успя да посети ортопедичната болница в Горна баня, където ще обърнат внимание на сколиозата на Дори. Гръбнакът на детето е силно изкривен и има нужда от специалисти.

"Благодарен съм, защото ми се обадиха родители в моето положение. Съветите, които ми дадоха, са безценни! Досега трудно намирах информация за лечение. Не знаех кои специалисти са добри и кои гледат само да ти вземат парите. Олеква ми само от това, че мога да споделя и да поприказвам с човек в моето положение", признава Димитър.

Редакцията изказва благодарност на всички хора, които се свързаха с нас и протегнаха ръка на Димитър и неговото дете! Който желае, може да продължи да ги подкрепя на:

BG32UBBS80024051325350

BIC: UBBSBGSF

 

Четете още

Овдовял баща на дете с множество увреждания: Ходя с болното си дете по строежите

Овдовял баща на дете с множество увреждания: Ходя с болното си дете по строежите

Реклама
Реклама
Реклама