Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16244249 www.bgdnes.bg

Вижте как протича домашният арест на Васил Божков

Нестандартен начин да демонстрира заниманията си по време на домашния си арест избра бизнесменът Васил Божков. Той пусна във фейсбук профила си снимка от терасата на офиса си, захапал пура, на фона на откриващата се оттам гледка към храм-паметника "Александър Невски" в София. 

Кадърът е публикуван на фона на емблематичната българска песен "Високо", като думите, които прозвучават от конкретния отрязък, са: "Да те видя, високо застани". Дали самият Божков насочва вниманието умишлено към това и цели именно да се покаже отвисоко, или има друг скрит замисъл зад снимката и музиката не е ясно. Единствените думи на бизнесмена под кадъра са: "Аз се върнах. Да си върнем България. Заедно".

Реклама

Припомняме, че на 5 септември т.г. Софийският апелативен съд наложи домашен арест с електронна гривна на Васил Божков във връзка с едно от делата срещу него, свързани с хазартна дейност. Едва 11 дни продължи същинският арест на бизнесмена, който се завърна у нас след три години и половина в Дубай. За разлика от него съпругата му Елена Динева, която също беше обвинена през 2020 г., престоя в килия 8 месеца.

Мярката му е наложена по хазартно дело за неплащане на над 500 млн. лв. такси от лотарийни игри. Той е обвиняем с още осем човека. Това, че Божков ще изтърпява санкцията на ул. "Московска" 43, стана ясно още тогава от определението на съда, което е окончателно. Там е офис сградата му, а официалният му дом е на бул. "Васил Левски".

Четете още

Пак погват Васил Божков за тартор на кримибанда

Пак погват Васил Божков за тартор на кримибанда

Гадателят на Алексей Петров - Даниел Делчев: Васил Божков да се пази от покушение!

Гадателят на Алексей Петров - Даниел Делчев: Васил Божков да се пази от покушение!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама