Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16355117 www.bgdnes.bg

Всички ученици на Ламбо отиват на гроба му

Росица Обрешкова с моноспектакъл за майка си

За рождения ден на вуйчо ще направим изложба в НАТФИЗ, казва режисьорката

Режисьорката Росица Обрешкова ще направи моноспектакъл на голямата актриса Росица Данаилова - нейната майка, на 30 ноември по повод 90 години от рождението й, сподели самата тя.

"Събитието ще е в Народния театър. Мама бе част от трупата на театъра повече от 20 години. Авторският моноспектакъл, с който ще я почетем, е мой. Роси олицетворяваше красотата, лудостта и неистовата любов. Радваше се по детски на празниците и съм сигурна, че на 26 ноември щеше да празнува 90! Обичам я много", призна Обрешкова.

Реклама

Освен спектакъла друг знаков неин любим човек - братът на майка й - Стефан Данаилов, също ще бъде почетен съвсем скоро. На 9 декември всичките му ученици ще се съберат и ще отбележат годишнина от рождението му. "Ще отидем на гроба му, който с каквото иска. Иначе вуйчо ми е казвал до три години да го почитаме, като ходим на гроба. След това всеки да го носи най-вече в сърцето си", казва племенничката на Ламбо.

"И двамата с майка ми не са забравени. Те много се обичаха. Вуйчо й помагаше постоянно, а майка ми беше "причината" той да започне да се занимава с театър. След това се разбра, че там е големият му талант", споделя Роси.

Освен че на 9 декември класовете, на които Мастера е преподавал, ще се съберат, за да си спомнят за него, НАТФИЗ също е приготвил честване на Ламбо.

На 10 декември ще има изложба с негови знакови снимки от различни представления и филми.

"Така ще отбележим и двата рождени дни на моите любими хора - майка ми Росица и вуйчо ми Стефан. Аз предпочитам да отбелязваме техните рождени дни, не кончините им. Защото смятам, че трябва да празнуваме живота. Те бяха такива и такива ще си останат в моето и на любимите си хора съзнание", сподели още режисьорката Роси Обрешкова.

Четете още

Продават на търг колекцията на Ламбо, с парите вдигат паметник

Продават на търг колекцията на Ламбо, с парите вдигат паметник

Бивша на Ламбо продава апартамента на майка си

Бивша на Ламбо продава апартамента на майка си

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама