Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16362407 www.bgdnes.bg

Малкият Петко, който е двойник на холивудска звезда, оцелява в тежка мизерия

Майката умира от рак, бащата се грижи сам за три деца 

10-годишното момченце и сестричките му спели на дъски, нямали ток и топла вода 

10-годишният Петко е двойник на холивудската звезда Хейли Джоел Осмънт, но е далеч от бляскавия му живот и се справя с житейски изпитания.

Реклама

Момченцето и двете му сестрички живеят в полуразрушена къща без ток и топла вода в монтанското село Смоляновци. Преди години майката на трите деца умира от рак и ги оставя на грижите на баща им Красимир. Мъжът е съкрушен след загубата на съпругата си, губи работата си и не може да намери сили да продължи напред. Съдбата се усмихва на семейството, когато през август т.г. тяхна съседка подава сигнал до благотворителната организация "Подай ръка".

"Отивайки на място, бяхме ужасени! Страшно беше да видим три деца, които живееха в невиждана мизерия. Без легла, завивки, нямаха нито кухня, нито баня, а прозорците бяха счупени. Една празна полуразрушена къща. Това семейство нямаше нищо друго освен много мъка и страдание. Таткото спеше на земята, а дечицата на дъски. Къпеха се навън с легени и леденостудена вода, тъй като нямаха ток и топла вода. Нямаха и какво да ядат, а очите на тези малки деца бяха препълнени с болка и отчаяние", разказа пред "България Днес" добротворката Полина от "Подай ръка".

След видяното доброволците разбират, че трябва да действат веднага. Още на следващия ден публикуват информация за семейството, а на помощ се стичат стотици хора.

"Много хора откликнаха кой с каквото може, някои пратиха пари, други материали за ремонта, трети дойдоха на място и се заеха с възстановяването на къщата. За 2 месеца успяхме да ремонтираме дома им и да набавим всичко необходимо, за да живеят нормално Красимир веднага се включи активно в ремонтните дейности и започна да се грижи за децата си. Помогнахме му да си намери работа по програма за трудоустройство към общината и сега е нов човек", сподели Полина.

ДА ПОМОГНЕМ

Всички каузи на "Подай ръка" може да подкрепяте чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСK/STSABGSF

Получател: Подай ръка ЗПДБ/ Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за каузи на Подай ръка

PayPal: [email protected]

С грижа за Българското Общество

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама