Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16363379 www.bgdnes.bg

Скриха убиеца на Ферарио Спасов в таен град

Окръжният прокурор на Ловеч и адвокат Фоти потвърдиха пред "България Днес"

Начо е при близки в таен град заради напрежение пред дома му

Скриха Начо Панталеев при роднини в таен град. Това разбра "България Днес" от окръжния прокурор на Ловеч Валентин Вълков и от адвоката на шофьора Венцислав Фоти. Те потвърдиха, че убиецът на Ферарио Спасов е сменил адресната си регистрация.

"Начо не е избягал от Лесковец, всеки може да твърди каквото си иска. Панталеев си смени временно адреса, но с наше знание. Премести се в друг град, но не мога да кажа в кой. Ние от прокуратурата не можем да му откажем, че иска да смени временно местоживеенето си, а дори и постоянно, адреса си. Важното е да ни каже, че го сменя", каза пред "България Днес" прокурор Вълков.

Реклама

Адвокатът на убиеца на Феро Венцислав Фоти също потвърди информацията, но разкри и каква е причината за тази маневра.

"Направихме го с цел безопасността на Начо. Както знаете, имаше напрежение и заплахи, дори и пред къщата му в Лясковец се стигна до напрегнати моменти. Решихме временно Начо да се премести при свои близки, да им погостува за известно време", изяснява адвокат Фоти пред "България Днес". Той споделя още, че както прокурорът на Ловеч, така и самият той не могат да разкрият местонахождението на Панталеев заради неговата безопасност.

"В молба до разследващ полицай и до прокурор Начо посочи, че временно ще гостува на роднини. Това има предвид прокурор Вълков, като казва, че клиентът му е сменил адресната си регистрация. Официално Начо няма друг адрес. Това е важно, за да не стават разминавания. Клиентът ми е уведомил всички, които трябва да бъдат уведомени. Всичко е по реда си, Начо не е избягал никъде. Не се укрива!", категоричен е адвокат Фоти.

Поводът за изказванията на окръжния прокурор Вълков и на адвокат Фоти е, че се появи информация, че Начо е изчезнал. Никой не го бил виждал, като се твърдеше даже, че мъжът е избягал от Лясковец и се криел в някой от южните градове у нас. Това отчасти се оказва вярно, защото Панталеев наистина е в друг град, но не се е крил.

Защитникът на Начо казва още, че всичко е наред и с клиента се чуват редовно.

Реклама

"В понеделник говорихме по телефона с Начо. Спазва всички изисквания към него, дадени му от прокуратурата. По-миналата седмица Начо се яви и даде показания пред полицията във Велико Търново. Призоваха го и заедно отидохме. Въобще не е в негов интерес да се укрива, напротив! Панталеев напълно съдейства на разследващите. Искаме да говори пред съда веднага когато започне делото. С няколко думи казано, няма никаква драма, няма нищо интересно. Просто го преместихме в друг град", допълва защитникът на Начо Панталеев.

Преместването на обвинения в убийството на известния треньор Ферарио Спасов по непредпазливост идва само седмица след като адвокат Фоти каза пред "България Днес", че Начо и семейството му получават смъртни заплахи. Заплахите срещу джигита от Лясковец са по повод, това че помете Феро с над 150 км/ч на 11 ноември.

"Да, Начо и семейството му получават заплахи. Чух за това от самия него. Заплахите са предимно по социалните мрежи. Засега, слава богу, нито една от тези закани не е реализирана. Има много гневни коментари срещу клиента ми и негови роднини, но те са плод на обществения натиск. Относно това дали го е страх, не мога да съм категоричен, но мога да кажа, че със сигурност му влияе зле. В коментарите говорят и за семейството му, нормално е човек да се притесни. Поне според мен това е плод на обществения натиск, а не толкова, че някой конкретно възнамерява да направи нещо срещу него. Начо разбира ситуацията, осъзнава, че такива неща се случват понякога. В никакъв случай не се опитва да се изкара жертва. Не излиза от вкъщи, откакто се случи катастрофата", каза само преди дни адвокат Фоти пред "България Днес".

Защитникът на Начо каза, че в момента се очакват автотехнически експертизи, а той и Начо са готови да бъдат привикани и ще съдействат на разследването с каквото могат.

На 11 ноември, събота, Ферарио Спасов загина на място, след като Начо Панталеев отнесе колата му в катастрофа на пътя Велико Търново - Ловеч. В трагичния за треньора ден 24-годишният джигит помете с мощния си мерцедес колата на Ферарио Спасов близо до село Шереметя. Настилката е мокра след дъжда, а автомобилът на треньора е бил последен в бавно движеща се колона. Начо Пантелеев хвърчи с над 150 км/ч, сочат данните от този етап на разследването, и удря отзад колата на Спасов, който загива от камшичен удар - счупва се вратът му. В момента Начо е на свобода, вече с отнета книжка и не може да напуска страната. Душманинът на Феро се размина с най-леката мярка за неотклонение "подписка", а прокурорът, пуснал джигита, е под прицела на Софийската градска прокуратура. Проверяват го дали има подобни съмнителни решение в последните 3 години. Това стана след нареждане на Борислав Сарафов. В момента се очаква да стане готова автотехническата експертиза, която ще установи дали наистина Начо е хвърчал със 150 км/ч, дали е опитал да спре и всички останали подробности, които са от ключово значение за делото и впоследствие за присъдата на Панталеев.

Четете още

Смъртни заплахи за Начо, погубил Ферарио Спасов

Смъртни заплахи за Начо, погубил Ферарио Спасов

Вижте Начо, който уби Ферарио Спасов

Вижте Начо, който уби Ферарио Спасов

Реклама
Реклама
Реклама