Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16371166 www.bgdnes.bg

Център за селфита ни пренася в джунглата

  • Зависимостите на века раждат нови идеи 
  • 14 декора, сред които и части от истински самолет, радват фотоманиаци 

Доли ЛУКАНОВА

Да се люлееш на люлка в джунглата или да влезеш в кутия на Барби вече е напълно възможно в България. Отскоро във Велико Търново функционира център, в който всеки желаещ може да си направи оригинални снимки за социалните мрежи, без да ангажира професионален фотограф. Идеята е провокирана от модерните психологически зависимости на XXI век, а именно селфи манията.

Реклама

"Хрумна ни спонтанно. Със сестра ми Елис си говорихме за нещата, които ги има в чужбина, а тук не. Така решихме да опитаме", споделя пред "България Днес" Евдокия Георгиева, една от създателките на селфи центъра.

В голямото помещение Георгиеви прилежно са наредили 14 декора, като три от тях са коледни. Има още вана, пълна с топки и златни орнаменти, пространство с големи плюшени мечки и част от самолет, чийто части са от истинска летателна машина. С този декор момичетата са се озорили най-много, тъй като са чакали цели три месеца, за да пристигнат прозорците и да наредят декора.

"След време ще ги разширим, тъй като мястото ни го позволява. Искаме да добавим поне още 2-3-4 декора. Мислим да ги сменяме постоянно и да не стоят едни и същи, за да има разнообразие", допълва Георгиева.

Нужно е клиентите им да си носят добро настроение, телефон за снимане и някой приятел или гадже. По желание хората могат да си вземат дрехи и реквизити, които да сменят в различните пространства. Сестрите са подсигурили съблекалня, в която снимащите се да се преобличат.

"Често казано, предполагахме, че ще идват повече майки с деца или хора с домашни любимци, но най-главно ни посещават гаджета или дами на възраст от 20 до 40 години", допълва Евдокия.

Първият им модел е кучето на младата собственичка - Айра. Четириногото се превръща в Барби и гордо позира за снимка, която, разбира се, веднага е качена в социалните мрежи.

Реклама
Реклама
Реклама