Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16388753 www.bgdnes.bg

Най-дълголетната аптекарка Катя Иванова: Създадох чай, който цери рака

76-годишната Катя Иванова бърка отвари с 3000 лечебни растения

Чай, който цери рака, твърди, че е създала най-дълголетната аптекарка у нас!

Катя Иванова, която е от Горна Оряховица, е на 76 години, но не спира да работи и да търси правилните билки, за да помага на хората в нужда.

"Реших да направя рецепта за противотуморен чай, защото в последните години броят на онкологично болните, дошли да търсят лек в дрогерията ми, рязко се увеличи. Мъчно ми е, когато знам, че има хора, които мечтаят да живеят, но не знаят дали ще могат да преборят това коварно заболяване", разкри пред "България Днес" Иванова, която е собственик на най-старата дрогерия в България.

Реклама

Билковата смес съдържа пет добре известни у нас билки - глухарче, невен, равнец, черен оман и котешка стъпка. Славата на чудодейния цяр бързо се разнася и днес за него има клиенти от цял свят. По думите на Катя Иванова за рецептата са идвали хора от Ямайка, Германия, Холандия, Канада и Турция. Възрастната аптекарка твърди, че за да подейства, тези, които го пият, следва да са постоянни и да вярват в добрия изход от терапията.

Освен чая срещу тумори опитната аптекарка борави с още 135 рецепти и над 3000 лечебни растения. "Повечето билки в аптеката си ги събирам сама. Наследих страстта си от моя прадядо, който ми е завещал много книги с народна медицина", спомня си с усмивка аптекарката.

Рецептите на Катя помагат за бъбречни, нервни, гастроентерологични, кожни и гинекологични заболявания. За да обогатява постоянно познанията си по фитотерапия (лечение с растения), 76-годишната жена и до днес не спира да чете специализирана литература.

"Хората трябва да знаят, че при по-сериозните заболявания, при които се налага операция и антибиотици, не може билките да заменят традиционното лечение. И все пак действието им може да е изключително благоприятно и да подпомогне основната терапия", категорична е Иванова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама