Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16405774 www.bgdnes.bg

Янка Рупкина го закъса, оперираха я от жлъчка

Изпълнителката спира всички участия. Докато се оправи, ще си почива вкъщи

Янка Рупкина е претърпяла наскоро операция на жлъчката в елитна столична клиника, научи преди всички "България Днес". Именитата народна певица се чувствала добре, казаха за вестника нейни близки. Възстановявала се успешно, но засега не планирала публични изяви и пътувания, защото така я посъветвали лекарите. "Възстановява се прекрасно за нейната възраст, но въпреки поканите за гостувания в провинцията по Коледа и Нова година ще си остане вкъщи", сподели за "България Днес" нейна дългогодишна приятелка.

Рупкина навлезе в средата на 80-те, но младее поне с 15 години, единодушни са нейните колежки. И на тази възраст знаменитата певица се появява на вип събития със стилна прическа, елегантни рокли и обувки на висок ток. Наистина през последните няколко години гласовитката от Странджа влизаше периодично в болница, но за проблеми със сърцето. Янка не скри, че е преживяла много тежко кончината на съпруга си, с когото бяха неразделни над 60 години, и това се отрази на здравето й. Постепенно обаче певицата започна да възвръща формата си. Фактът, че сега "белите престилки" не са имали опасения как ще понесе хирургичната интервенция, говори, че здравословната й кондиция е повече от задоволителна.

Реклама

За Янка Рупкина се грижела нейната снаха, разбра още "България Днес". Въпреки че тя е разведена със сина на певицата, двете са запазили прекрасни отношения. Жената обаче буквално се разкъсвала между Хасково, където гледала баща си, който получил инсулт преди няколко месеца, и столицата, където бе оперирана свекърва й. Самата певица почти се бе преселила в Хасково, за да се грижи за своя сват, и възнамерявала, след като се оправи напълно от операцията, отново да замине за южния град.

Прочутата народна изпълнителка никога не е спирала да сюрпризира и публиката, и представителите на съсловието. Единствено за "България Днес" тя довери преди два месеца, че в средата на 90-те е имала съвместни изяви в Лондон със самия Джордж Харисън от "Бийтълс". Знаменитият музикант бил омаян не само от вълшебния глас на българката, но и от нейния чар и в един момент й предложил брак. "Ако не бе починал съвсем скоро след това, щях да съм госпожа Харисън", разкри за "България Днес" Рупкина.

Един от последните ангажименти на известната певица бе творческото й сътрудничество в наскоро учредена неправителствена организация за култура, изкуство и образование с младия изпълнител Илиан Сираков. Той е внук на нейния именит колега и приятел - покойния народен певец Павел Сираков, изпял прочутата песен "Кацнал бръмбар на трънка", написа наскоро "България Днес".

Четете още

Народната певица Янка Рупкина: Живея втори живот, на 55 г. съм, не на 85 г.

Народната певица Янка Рупкина: Живея втори живот, на 55 г. съм, не на 85 г.

Янка Рупкина проговори за БЛИЗКИТЕ си отношения с Гунди

Янка Рупкина проговори за БЛИЗКИТЕ си отношения с Гунди

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама