Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16412642 www.bgdnes.bg

5 години по-късно! Първа Коледа за Митьо Очите без гривна на крака

От 2018 година назад ъндърграунд тарторът е или в ареста или вкъщи под наблюдение

Първа Коледа за Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, без гривна на крака.

Несебърският бос вече може да се наслади изцяло на празника и дори да отиде при свои близки в друга къща или друг град, ако пожелае. Това е първата Коледа от няколко години насам, в която Митьо Очите няма електронно проследяващо устройство на глезена или не е зад решетките. В момента ъндърграунд босът може спокойно да обикаля улиците и да пътува из страната, но не и да я напуска.

Реклама

Късметът на Желязков го застигна след 5 години несполуки - или бе зад решетките или си стоеше вкъщи по цял ден. От 2018 г. до сега Желязков нямаше една спокойна Коледа. Но това вече свърши, след като Темида реши да го пусне на свобода срещу 20 бона гаранция. Причината софийските съдии да се смилят над несебърския бос е това, че има 97% инвалидност и постоянно повтаря, че не може да ходи по лекари и да се грижи за себе си както трябва. 

Желязков е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че бандата под ръководството на Митьо Очите е действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Несебърският бос беше арестуван в Турция през август 2018 г., а няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд, където продължава и в момента, но все има проблеми и не може да стартира нормално.

Четете още

Безпрецедентен съдебен гаф спасява Митьо Очите!

Безпрецедентен съдебен гаф спасява Митьо Очите!

ОКОНЧАТЕЛНО! Съдът пусна Митьо Очите на свобода!

ОКОНЧАТЕЛНО! Съдът пусна Митьо Очите на свобода!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама