Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16422763 www.bgdnes.bg

Родовият терапевт Цветелина Цветанова пред "България Днес": Проклятията се предават по наследство

Могат да вредят столетия наред, защото болката им е записана дълбоко в ДНК-то ни 

Доли ЛУКАНОВА

Поредица от нещастни случайности, черни дупки и зли прокоби могат да бъдат завещани от предците ни. В това е сигурна родовият терапевт Цветелина Цветанова. Повечето хора не вярват в тези "бабини деветини", но съвременната наука почти е доказала тяхното съществуване.

Реклама

"Родовата терапия не работи с души, не работи с починали, работи с факти. Изготвяме геносоциограма. Това е скицата на рода, но далеч не притежава тези художествени особености. В нея използваме специални знаци, с които обозначаваме мъжете и жените, определени събития, като например войни или тежки семейни събития", разяснява пред "България Днес" Цветанова.

Философията на тази дейност е да се лекуват емоционални травми и съвкупност от неблагополучия, оформящи един непрекъснато повтарящ се сценарий на живота поколения наред. Родовият терапевт помага за откриването на травмите назад във времето, тежките събития, гнева и болката на предците, като по този начин разбира и как въздействат тези неща на настоящето.

"Например предците в четвърто поколение - прабаба и прадядо, губят всичко. Насилствено иззето им е. Ето, че техният правнук не може да започне бизнес. Опитва с един, но пропада, опитва с втори, но отново пропада. Т.е. този предприемачески дух, който нашият довереник има, не може да се реализира, защото подсъзнателно той си казва, че ако има нещо, ще му бъде взето", обяснява специалистът.

При Цветелина най-често ходят хора с репродуктивни проблеми. В миналото много от нашите прародители не са могли да заченат или са помятали и са се измъчвали от това. Осъзнавайки и почитайки болката им, човек може да се откъсне от тази зла закономерност.

"Болката на предците ни е записана дълбоко в нашето ДНК. Когато не губим спомена за тези хора, когато разпитваме, когато знаем за тях, при нас идва осъзнаването. Това е първата най-важна крачка. Оттам нататък идва почитането - било то с дар към природата например или молитва. Така се освобождаваме", категорична е Цветанова.

Реклама
Реклама
Реклама