Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16437733 www.bgdnes.bg

Изгодно: Продажбата на земя през декември гарантира добра сделка advertorial icon

Експерти оценяват безплатно земеделски терени

Търсенето на земеделска земя ще продължи и през 2024 г., а декември е сред месеците, в които е изгодно да се продава. Това прогнозират експерти по недвижими имоти. Причината е, че през зимните месеци традиционно има ограничено предлагане, което тика нагоре цените на имотите.

Тези, които искат продадат земята си или просто да разберат колко струва, могат да го направят абсолютно безплатно на сайта на лидера в сделките със земеделски земи „Агрион“ www.agrion.bg, както и на националния телефон 0800 111 66.

Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.

Най-честата причина за продажба на земеделска земя е нуждата от свежи пари, особено преди коледните и новогодишните празници, коментират от „Агрион“. Според тях голяма част от притежателите на парцели са готови да продадат нивите си, вместо да кандидатстват за кредити пред банките, където процедурата е тежка, тромава и изисква обикалянето на различни институции.

Друга основна причина за сделките със земеделските земи е нежеланието или невъзможността на собствениците да се занимават с нивите. Голяма част от притежателите на поземлени имоти живеят в големите градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени райони.

Често парцелите за повод за ожесточени съдебни спорове между многобройните наследници. Попадналите в подобна ситуация собственици почти винаги се възползват от безплатните правни консултации, които осигуряват опитните юристи на „Агрион”.

 „С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си - казват от ръководството на дружеството.

Поради огромния интерес към нашата безплатна оценка от тази година разширихме екипа на експерти, които я правят. Правим всичко възможно, за да могат собствениците да получат своята оферта в рамките на два работни дни.“

Проучване сочи, че собствениците искат да продадат своята земя на компании, които са доказали, че могат да се грижат за нея ,и затова избират най-често „Агрион“.

 „Агрион“ е най-разпознаваемият за частните собственици бранд, занимаващ се с управление на земеделски земи. За близо 75 на сто от притежателите на земи и над половината от арендаторите в страната дружеството е предпочитаният партньор за да сключване на сделка за земеделска земя.

Реклама
Реклама
Реклама