Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16450833 www.bgdnes.bg

Жената каучук Вили Кожухарова: Докторите ме гледат като музеен експонат!

Със сменена тазобедрена става само аз мога да си сложа крака зад врата, казва артистичният феномен

"Аз съм като музеен експонат за докторите!"

Така заяви Жената каучук, Вили Кожухарова, пред "България Днес". След поредната си операция гъвкавата жена все още е на патерици, но когато ходи в болниците, тя винаги изумява лекарите със своите извънземни умения. "Един път бях на преглед при доктора след операция. В кабинета влиза негов приятел колега", разказва 74-годишният артистичен феномен. "Ортопедът иска да покаже какво мога пред другия доктор и ми казва: "Вили, я вдигни крака и го сложи зад врата". Разбира се, правя го с лекота, а колегата му ме гледа ококорен! Със сменени тазобедрени и коленни стави само аз мога да правя нещо такова!", похвали се цирковата артистка.

Реклама

Жената каучук влиза от една операция в друга. Май месец тази година й беше сменена коленната става, а август е имала операция на дясното ходило. Въпреки обещанията, че процедурата е лесна, Кожухарова все още не може да се отърве от патериците. "Кракът е опериран, обаче се случи усложнение. Имаше инфекция и получих оток на крайника - лимфедем. Цялото ми ходило е подуто! Сега съм на лекарства. Все още не мога да стъпвам", сподели бившата гимнастичка.

Поради отеклия крак Вили е отишла и на преглед при съдов хирург, но не е имала проблеми там. "Слава богу, кръвоносните ми съдове са в отлично състояние", увери тя.

Супержената от Самораново има още една планирана операция. "Трябваше преди Коледа да се махне чукчето на втория ми пръст на крака, но ще бъде след Нова година", казва тя.

Безкрайните ортопедични манипулации не сломяват Жената каучук и тя продължава да се чекне. "Аз и сега си играя, правя си екстремните упражнения, които са трудни и на един здрав човек да направи!" Патериците не пречели на Вили да си прави упражненията. "Като съм седнала, не ми трябват патерици. А и си има специални упражнения за следоперативен период", споделя циркаджийката и добавя: "Ако не се движа, то става страшно! Движението е начинът, по който се поддържам във форма. Спирам ли да се движа, тялото ми започва да отказва!"

Твърди се, че акробатите, гимнастиците и спортистите започват да имат проблеми с опорно-двигателния апарат в напреднала възраст. Вили обаче не е съгласна с това твърдение. "Не мисля, че номерата, които съм правила цял живот, са довели до това да имам чести операции сега! Колко пъти съм ходила в клиниката да ми правят операции, и един активен спортист не съм видяла на болнично легло!", заяви Жената каучук и допълни: "Това е строго индивидуално при всеки организъм. Независимо от това, че аз съм работила толкова дълго, много хора са спортували докрай. Ето примерно Йордан Йовчев, той все още продължава да прави тези движения въпреки тези години. Както и аз до 60-годишна възраст. Генетично е. При мен колагенът по ставите издържа толкова".

В очакване на юбилей

Упоритата акробатка е искала да направи юбилейно събитие за своята 70-годишнина.

За жалост, здравословното й състояние не е позволило това да се случи. "Исках да правя юбилейно събитие, но операциите пък започнаха да бъдат твърде често. Спирам, почвам, спирам, почвам. А за да възстановя гъвкавостта, ми трябва време", завърши Жената Каучук.

Четете още

Жената каучук Вили Кожухарова: Още влизам в кутията, но не мога да изляза
Жената каучук Вили Кожухарова: Още влизам в кутията, но не мога да изляза

Жената каучук Вили Кожухарова: Още влизам в кутията, но не мога да изляза

Оперираха Жената каучук
Оперираха Жената каучук

Оперираха Жената каучук

Реклама
Реклама
Реклама