Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16664474 www.bgdnes.bg

Ученичка спасява сираци по Коледа

*Помагат и съученици, заразени от добротата й 

*17-годишната Аделина се занимава с благотворителност от 5 години 

Коледно чудо сътвори 17-годишната Аделина Катрева за девет деца, останали без родителска грижа. Младата великотърновка направи емоционален подарък на сирачетата от Центъра за настаняване от семеен тип "Вяра, Надежда и Любов" в Златарица, научи "България Днес".

Ученичката от Профилираната хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" във Велико Търново успя да събере 25 пълни догоре торби с дрехи за подрастващите. Помогнаха и нейни съученици и граждани на старата столица.

Реклама

"Аделина е прекрасен млад човек. Участва активно в инициативата "Подари топлина" между 2 и 5 декември. Събираше дарения в къщичка на коледния базар в парк "Марно поле" и заразяваше околните с добрината си", споделят пред вестника доброволците от "Ротари клуб" - Велико Търново.

От тази година момичето с огромно сърце е президент на клуб "Интеракт" - младежкия отдел на доброволческата организация. С благотворителни инициативи се занимава от 5 години, а за центъра в Златарица разбира от свой приятел. Веднага решава да създаде своя инициатива и бележи голям успех.

"Събраха се 25 торби с дрехи. На 16 декември зарадваха младежите от центъра, които са на възраст от 5 до 17 години. Аделина беше подготвила и развлекателна програма. Имаше скечове, изиграни от ученици, артработилница и викторина", допълват от "Ротари клуб".

С помощта на възпитателите си и клуб "Интеракт" Катрева прави и няколко инициативи в гимназията си. Миналата учебна година например момичето организира акция за набиране на дрехи за украински деца, която отново бележи успех. 

Аделина вярва силно в това, че да помагаш на хората, трябва да стане нормално човешко поведение, а не да бъде хвалено, когато се прави от шепа хора. Новото й хоби е обвързано и с възрастните хора. Девойката отстъпва място на баби и дядовци в градския транспорт. Говори си с тях и им помага с дребни задачки, които не костват нищо за нея, но за пенсионерите е нещо много. Браво на момичето с добро сърце!

Четете още

Отец Иван пак закъса за храна и пари

Отец Иван пак закъса за храна и пари

Малката Гери, която видя смъртта на баща си, празнува ЧРД в хижа

Малката Гери, която видя смъртта на баща си, празнува ЧРД в хижа

Реклама
Реклама
Реклама