Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16993012 www.bgdnes.bg

Жената на Мъри Стоилов се изнесе в Испания

Вече три месеца Мирена е на Канарските острови

Жената на Станимир Стоилов - Мирена, се изнесе от България, но не към Турция при него. Вместо това съпругата на треньора на "Гьозтепе" се премести в Испания.

От около три месеца Мирена е на Канарските острови. Замина за там още преди Нова година и на този етап не личи да се кани да се върне в семейното гнездо или да отиде при съпруга си в Измир. Половинката на Мъри е отседнала в Лас Палмас, главния административен център на остров Гран Канария.

Реклама

Дългото пребивава на жената на Мъри всъщност е свързано с дълъг езиков курс по испански език. Почти всеки ден Мирена присъства чинно на уроците, а понякога качва и сторита от класната стая.

Свободното си време жената на българския треньор запълва с разходки из града. Благодарение на топлото време на Канарите през уикенда Мирена се наслаждава и на слънчевите лъчи на плажа. На Канарите в момента температурите са над 20 градуса, като в някои дни достигат 27-28. През някои от почивните дни компания й прави дъщеря й Весела. Наследничката на Стоилов от години живее в Мадрид, като работи като консултант във ФИФА.

Макар и в Испания, Мирена силно се вълнува от изявите на отбора на Мъри "Гьозтепе". През интернет почти не пропуска мач на тима на мъжа си. След по-важните победи се хвали с истории в инстаграм.

Мирена и Станимир са женени от около 30 години. Запознават се чрез общ приятел в Хасково, откъдето са и двамата. Мирена върти цялото домакинство, но това не й тежи. Междувременно успява да завърши архитектура в УАСГ. Дъщеря им Весела се ражда в Португалия по времето, когато Мъри носеше екипа на местния "Кампомайорензе". Преди време момичето тренираше художествена гимнастика в клуба на Илиана Раева, но се отказа. Завърши Хагския университет в областта на европейското и международното право. След това продължи обучението си в специалността "Международно спортно право" в реномиран университет в Мадрид. Така и попадна в структурите на ФИФА.

Мирена е любител на пътуванията. Обиколила е куп държави, но най-често се връща в Испания. Може би и затова е решила да научи именно този език.

Четете още

Мъри Стоилов: Вече не мога да се оплаквам

Мъри Стоилов: Вече не мога да се оплаквам

Хвалят Мъри в Турция

Хвалят Мъри в Турция

Реклама
Реклама
Реклама