Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17000641 www.bgdnes.bg

ВНИМАНИЕ! Земеделска техника блокира магистрала "Тракия"

Със земеделска техника блокираха три възлови точки в Сливенски регион - пътен възел (ПВ) "Петолъчката" и подстъпите към автомагистрала (АМ) "Тракия" след село Крушаре, както и подстъпите при селата Кабиле и Желю войвода. Това съобщи Георги Радев, заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите и председател на Сдружение на земеделските производители "Хаджи Димитър" в Сливен. 

Протестиращите ще изкараха на пътя 60 селскостопански машини, разпределени на трите места.

Възловите пътища останаха затворени от 10:00 до 12:00 часа днес, а с всеки следващ ден, времето за протест ще се увеличава с един час. "Подготвили сме машини, които няма да ползваме в пролетната кампания, така че всеки ден може - и два, три дни, месец, колкото се наложи, те ще са там, за да блокираме движението", посочи Радев.

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), представляваща и обединяваща огромна част зърнопроизводителите в България, започва безсрочни протестни действия в 10:00 часа днес. След срещата на 4 февруари между бранша и правителството, регионалните сдружения от НАЗ единодушно взеха решение, че предложението на държавата е незадоволително и неприемливо.

Четете още

Софиянци остават без градски транспорт в четвъртък

Софиянци остават без градски транспорт в четвъртък

"Васил Левски" окупиран с протест срещу Боби М.

"Васил Левски" окупиран с протест срещу Боби М.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама