Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17195874 www.bgdnes.bg

Инвестиране в имоти - какво представлява advertorial icon

Инвестицията в недвижими имоти е все по-популярен начин за печалба. Този сектор е доходоносен, но изисква множество познания и реална оценка на риска. Научете повече за инвестицията в недвижими имоти, какво да следите в обявите и кои са начините за печалба от екипа на Базар.

Какво е важно да знаете за инвестирането в имоти?

Сделките с недвижимо имущество са много популярни, защото крият възможности за дългосрочен пасивен доход или краткосрочни, но високи дивиденти. Преди да се заемете с това начинание обаче, трябва да помислите за някои особености:

  1. Определяне на цели и стратегия
    Трябва да формирате ясна стратегия – дали целите инвестицията ви да бъде дългосрочна, като отдаване на помещения под наем, или целите препродажба. Ако целите втория вариант, трябва да определите какви имоти търсите – ново строителство или стари, на които да приложите стратегията фикс енд флип.

  2. Наличен капитал и инвестиционни възможности
    С какви средства разполагате? Определете финансовата ви подготовка за инвестицията.

  3. Пазарни условия
    Запознайте се с особеностите на инфраструктурата, икономиката и други фактори, които могат да повлияят на пазарните тенденции към момента. Проучете условията за конкретния район, за да анализирате рисковете.

Тъй като пазарът за недвижими имоти не е толкова ликвиден, колкото други ниши, е много важно да вземете правилни и добре обмислени решения, които да увеличат стойността на капитала ви за последващи инвестиции.

За кое е важно да следите в обявите?

Когато следите обявите в различни платформи, трябва да обърнете внимание на следните важни особености, коментират от Bazar.bg.

Цена

Вижте цената на имуществото, посочена в обявата, след което направете сравнителна характеристики с други предложения в близост до него. Това ще ви помогне да се запознаете с ценовия фактор към момента и дали предложението съвпада с пазарните тенденции. Освен с информативна цел, това се прави и от съображение за сигурност – ако посочената сума от продавача е твърде евтина, може да означава, че има някаква тежест или голям проблем, касаещ състоянието.

Локация

Обърнете внимание какво е местоположението, дали в близост има магазини, заведения, обществен транспорт, болнични заведения и други, които имат отношение към стойността на имота.

Правен аспект

Преди да предприемете покупко-продажба е от ключова важност да се запознаете с правния статут на имуществото – има ли тежест, като запор, ипотека, претенции върху собствеността и много други обстоятелства, които могат да попречат на вашата инвестиция.

Състояние

Запознайте се подробно с описанието, попитайте продавача какви са забележките, дали има нужда от ремонти и какви са те, защото това може да повлияе на ликвидността му, както и върху разходите ви за реновиране преди продажба.

Реклама
Реклама
Реклама