Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17216895 www.bgdnes.bg

Антъни Иванов с полицейско досие за цял живот

Спортистът се разминава без глоба за марихуаната

Тарашат за наркотици плувеца при всяка среща с органите на реда

Плувецът Антъни Иванов остава с полицейско досие за цял живот! Спортистът бе хванат с марихуана в началото на месеца и за кратко бе задържан от полицията в Благоевград. Антъни се разминава без присъда и глоба за наркотика, тъй като заради минималното количеството на тревата случаят е обявен за маловажен.

Случаят вече е приключен, като по него е образувана единствено преписка. Въпреки това Иванов ще има черно петно в досието до края на живота си. Плувецът вече се отчита като задържан за наркотици и ще бъде пребъркван за дрога при всяка среща с полицията. Спортистът получава код 3 от органите на реда, което автоматично го прави заподозрян за притежание на наркотици. Това ще доведе до доста конфузни моменти за звездата в плуването, който може да бъде събличан и пребъркван при полицейска проверка. В България марихуаната продължава да бъде третирана от закона като еднакво опасна с далеч по-тежки наркотици. Това възмущава Антъни, който признава, че е пушил марихуана в САЩ по медицинско предписание. "Само в България тревата е дрога, а алкохола си го правим в мазето", изригна плувецът малко след задържането си.

Реклама

Иванов бе хванат с трева в Благоевград заедно със свой приятел, който е курсант в академията на МВР. Първоначално той твърдеше, че количеството е 0,02 грама, после се оказа 0,2 грама. В крайна сметка от полицията официално обявиха, че марихуаната тежи 0,4 грама, което също е незначително количество. Двамата с неговия приятел са предали с протокол доброволно пластмасов гриндер с остатъци от тревиста маса и стъклена лула със същото вещество. В подобни случаи полицията се интересува най-вече как дрогата е попаднала в задържаните лица, но те не са могли да дадат адекватно обяснение.

"Не знам откъде е взета марихуаната, имаше и в моя джоб, и в моя приятел от нея. Съжалявам за случилото се и се извинявам, няма да се повтори вече - каза плувецът, след като бе освободен от районното - Съдействахме на органите на реда. В САЩ съм употребявал по медицинско предписание заради проблемите ми с рамото, но в България не съм. Всички гадни и кофти решения, които се случиха около мен, ме подтикнаха да поискам да го направя. Марихуаната не е част от листата на забранените вещества на Световната допингова агенция. Притеснявам се за другото момче, защото най-вероятно ще бъде уволнен от Академията на МВР. За мен е изненада, че толкова голямо внимание се обръща на една нелепа грешка. Със сигурност примерът, който давам, не е добър."

През последната година Антъни се забърка в куп скандали. Той се изпокара жестоко шефовете на федерацията по плуване, а освен това е със спрени състезателни права за неявяване на допинг тестове.

Четете още

Антъни Иванов АРЕСТУВАН с марихуана, плувецът си призна

Антъни Иванов АРЕСТУВАН с марихуана, плувецът си призна

Антъни разкри гаф на допинг ченгета

Антъни разкри гаф на допинг ченгета

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама