Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17327997 www.bgdnes.bg

Бившият треньор на "Левски" Делио Роси се завърна в България, вижте защо

Бившият треньор на дипломирането на дъщеря си

Бившият треньор на "Левски" Делио Роси се завърна в България. Не за да поеме някой отбор, а за щастливо лично събитие, научи "България Днес".

Дъщерята на италианския специалист Джулия се дипломира. Наследничката на Роси завърши медицина в София. За официалното връчване на дипломата й и полагането на Хипократова клетва в столицата пристигна цялото семейство на бъдещата докторка. Освен баща й присъстваха още майка й, сестра й Грета с мъжа си и гаджето й.

Реклама

Джулия и състудентите й получиха дипломите си на тържествена церемония в НДК. Тя се състоя на 22 февруари. Веднага след това дъщерята на Роси положи Хипократовата клетва.

Джулия се записа да учи медицина тук, след като баща й пое "Левски". Наследничката на Роси се възползва от специалния прием на чуждестранни студенти за обучение в Медицинския университет в София. Обучаваше се на английски, макар че сериозно залягаше и над уроците по български език. Към днешна дата момичето спокойно може да говори езика ни.

Делио Роси стана треньор на "Левски" в началото на август 2017 година. Под негово ръководство "сините" достигнаха до финал за Купата на България. Двубоят за трофея бе загубен драматично от "Славия" с дузпи след 0:0 в редовното време. Тимът от "Герена" завърши и трети в Първа лига. Роси беше уволнен ден след срамното отпадане на "Левски" от лихтенщайнския "Вадуц" в Лига Европа. Беше заменен от Славиша Стоянович.

След като Роси напусна България, мнозина очакваха, че и дъщеря му ще пробва да се премести в някой университет в Италия. Вместо това Джулия предпочете да остане и да завърши образованието си в София. Единствено за разлика от времето, когато баща й бе треньор на "Левски", вече не живееше на хотел. Вместо това нае квартира в центъра. Близо седем години след началото на следването й италианката вече е с висше медицинско образование. Честито!

Четете още

Роси загуби дело за 340 000 евро

Роси загуби дело за 340 000 евро

Делио Роси стана треньор на Чочев

Делио Роси стана треньор на Чочев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама