Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17364655 www.bgdnes.bg

Филип Буков готов да се бие във ВОЙНА за България

Как си представяте да хвана автомат, смее се Фицата

Сашо Кадиев, Алек Алексиев, Явор Бахаров също готови да бранят родината с оръжие в ръка, но не и политиците ни

Бихте ли защитили България с оръжие в ръка?

Това е въпросът, който попита Световната асоциация "Галъп интернешънъл" в анкета в 45 държави по света.

Реклама

Изненадващо българите дават 42% на несъгласие, ако в страната ни се случи война.

Асоциацията отбелязва все пак, че българите са по-близо в нагласите си до западните европейски държави, отколкото до източните - както и преди десет години.

"България Днес" попита младите и боеспособни известни мъже дали биха се включили в защитата на страната ни, ако се наложи. И те не се поколебаха да дадат искреното си мнение.

"Да ви кажа, много зависи за кого трябва да се бия. Ако това са нашите политици в момента, бих отказал да ги защитавам. Ако те продължават да крадат и да са привилегировани, това не е моята страна. Въобще не бих жертвал живота си за тях", казва актьорът Филип Буков.

30-годишният симпатяга обаче на драго сърце би се жертвал за родината, в която включва семейството си, дома, децата си, ако това се налага.

"Това е мой дълг - да защитавам своя народ и близките ми хора", заявява актьорът.

На друго мнение е колегата му Филип Аврамов.

Реклама

"Как си ме представяте да хвана един автомат "Калашников" и да тръгна да защитавам мира? Ха-ха, светът има толкова много проблеми за разрешаване, а ние ще защитаваме мира с оръжие в ръка. Нима няма и други способи", пита Фицата.

Според него всичките тези милиарди, които се дават за въоръжаване, ако се вложат в култура и технологии, обществото и мястото, в което живеем, ще стане в пъти по-добро за всички.

По същия начин разсъждава и звездата от "Кой да знае" по Би Ти Ви - Александър Кадиев. Ексводещият на "Преди обед" дори не смята, че българите, които биха се втурнали да защитават страната, са много.

"То всички цифри у нас се манипулират. И за какво да се бия аз, не го разбирам това? Сега всички крадат, лъжат и на никого не му пука за държавата. Колко години политиците ни все щяха да променят ситуацията към по-добра и какво? Нищо! Ще се бия, ако има вариант политиците да са потърпевшите. Ето това е. И да ви кажа - ако не дай си боже паднат бомби в центъра, голяма част от мъжете ще си пият ракията. Не ми се вярва и да излязат да защитават страната си", твърди Кадиев.

На другия полюс са двама актьори, които винаги са заявявали открито политическата си позиция - Алек Алексиев и Явор Бахаров.

Дни след войната в Украйна Алек тръгна с бус, без страх от бомбите, да занесе храна и дрехи, за да помогне на пострадалите, за да спаси от ужаса майки с деца, за да им занесе... надежда!

"Много хора могат да говорят много неща, но докато това не се случи наистина, ние няма как да знаем какъв ще е истинският процент. Важно е и кой къде би се включил - в тила, в гражданската квота, където се случва реалната битка или на друго място, където ще бъде най-полезен", каза актьорът.

Според Алексиев не може всички хора да отидат в окопите. Всеки трябва да бъде полезен с това, в което е най-добър.

"Ние все пак участваме в един пакт и трябва да си спазваме уговорките към него."

Алек е категоричен, че въобще не става дума за политиците, а за това да защитаваш родината си. Ако има едни хора, които да я нападат, няма как да не се включи във военните действия.

"Това е все едно да кажеш: "Няма да им работя на тия". А всеки работи за себе си, за своето благо. Но когато дойдат някакви хора в родината ти и започнат да безчинстват, тогава твой дълг е да се биеш", категоричен е Алек Алексиев.

Друг талантлив актьор, който винаги е заявявал адекватно мнение спрямо ситуацията в страната, е Явор Бахаров. Той също би отишъл като доброволец да защити родината си, въпреки че не е ходил в казарма.

"Но ако започнем да се бием на страна, в която не вярвам, мисля, че ще започна да си задавам въпроси, преди да направя каквото и да било", уточнява актьорът.

Режисьорът Ники Илиев, който владее кикбокс, също би се включил във военни действия, но и той не заради политически схеми, а единствено ако трябва да се защитава родината.

"Но ако трябва аз да атакувам друга държава, това няма да стане. Лесно е да се говори сега, но не дай си боже, нещо да стане, тогава човек много се замисля какво да прави", казва Илиев.

"Едно е да защитаваш България, друго е да участваш в нещо с хора, които делят блага на политическа основа", категоричен е Ники Илиев.

Четете още

Филип Буков продължава войната с "Ергенът": Там няма красиви

Филип Буков продължава войната с "Ергенът": Там няма красиви

Филип Буков в тежка изповед: Дядо ми почина от рак, когато снимахме "Татковци"

Филип Буков в тежка изповед: Дядо ми почина от рак, когато снимахме "Татковци"

Реклама
Реклама
Реклама