Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17533077 www.bgdnes.bg

Отец Иван празнува сиромашки рожден ден

Тази година свещеникът не заколи агне заради Великденския пост 

"Традиционно за всеки мой рожден ден коля агне, но тази година пропуснах, тъй като в момента е Великденският пост. Нямаше голямо тържество, мога да кажа, че празнувах сиромашки."

Това сподели пред "България Днес" отец Иван, който на 31 март (неделя) навърши 79 години. Още преди време духовникът с добро сърце призна, че тази година не му е до празненства, тъй като има здравословни проблеми, а и отново е закъсал с парите за приютите.

Реклама

"Раздадох по един бонбон на хората около мен, за други веселби сега не е време. По-важно е да се оправи парализата на лицето ми и да мога отново да говоря нормално. През целия ден ми се обаждаха хора да ми честитят, телефонът ми не спря да звъни и за минута. Благодарен съм на всички, които се сетиха за мен и ме уважиха", каза още пред вестника дядо Иван.

Отчето признава, че вече усеща натрупването на годините. "Горе-долу съм добре със здравето, но нищо вече не е като едно време. Вече ми е по-трудно да ходя, по-трудно ми е дори да сядам. Повече усилия трябват за всяко нещо в живота. Ако е рекъл Господ, ще поживея още години", заключава мъдро добрият старец, който се грижи за стотици изстрадали хора в приютите си.

Отец Иван още не може да се възстанови напълно след получения сърдечен удар и продължава да се бори с парализата на лицето си, макар че по негови думи състоянието му се подобрява.

Добрият старец вече живее за постоянно в приюта в софийското село Нови хан, за да бъде под наблюдението на най-близките си хора. Дядо Иван признава, че не иска да се връща в монтанското село Якимово, където през последните години трайно се беше установил.

Четете още

Отец Иван няма пари да празнува рождения си ден

Отец Иван няма пари да празнува рождения си ден

Отец Иван остана без храна

Отец Иван остана без храна

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама