Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17557413 www.bgdnes.bg

Живко Коцев вече няма да е главен секретар на МВР

Главният секретар на МВР Живко Коцев напуска поста си по свое желание.

На основание чл. 36, ал. 6, т. 1 от Закона за МВР главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев е подал заявление за освобождаване от длъжност по собствено желание, съобщиха от МВР. 

Коцев пое поста на главен секретар на Министерство на вътрешните работи от 8 септември 2023 г. Това се случи, след като държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаването на главен комисар Петър Тодоров. 

Реклама

Правителството поиска президентът да го освободи още през август 2023 г. Тогава вътрешният министър Калин Стоянов обясни, че двамата не работят добре заедно. А в посочените от него мотиви се казваше, че Тодоров е отговорен за липсата на контрол и организация върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на 6-има полицейски служители в рамките на изключително кратък период от време. Сред другите мотиви бяха за изпуснатия убиец на Димитър от Цалапица Рангел Бизюрев, за убийството на известния психолог Иван Владимиров, както и за неизясненото и до днес влизане в страната на Ангел Христов от Братя Галеви. Тогава обаче Радев отказа да го освободи, като настоя, че мотивите на кабинета са политически.

Петър Тодоров реши сам да подаде оставка и го направи на 30 август. В същия ден по-рано Радев официално бе изпратил отказа си до правителството. Главният секретар обаче обясни, че трудно би работил със Стоянов, и също го обвини в чистка.

Очаквайте подробности. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама