Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17560156 www.bgdnes.bg

Мухъл и опасни носещи колони на школо застрашават ученици в Силистра

Над 500 родители, ученици и учители от Силистра са готови на протест заради лоши условия в училище. Мухъл и опасни носещи колони застрашават живота на възпитаниците на основно училище "Отец Паисий". Последният ремонт там е правен през 1992 година. Лошо е състоянието и на средношколското общежитие, което пък не е ремонтирано от построяването му преди 60 години.

"Недоволството у нас се породи от факта, че проектът е спечелен, от което ние бяхме изключително щастливи. Мислехме, че децата ни ще получат качествена образователна среда, мотивираща, която ще даде резултати. След това разбрахме, че има някакъв проблем и ремонтът е отказан", посочва майка на ученик пред Нова ТВ.

Реклама

Родителите са стартирали подписка, която ще изпратят в Министерството на образованието.

Покривът също е силно компрометиран и се нуждае от основен ремонт. Общежитие "Младост" има капацитет за настаняване на 190 ученици, но в момента е дом за едва 126. Причината е лошото състояние на някои от стаите.

"Проектът е за 8 млн. лв. Парите обаче не са отпуснати заради глоба от 1500 лв. Проблемът е в МОН. Той може да бъде решен с едно споразумение, което вече пуснахме", казва кметът на Силистра Александър Сабанов.

Общината е започнала и дела след отказа на институцията да финансира ремонтите.

Четете още

Майка отглежда болни деца в мухлясал апартамент

Майка отглежда болни деца в мухлясал апартамент

Мазилка се сипе върху публика

Мазилка се сипе върху публика

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама