Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17570560 www.bgdnes.bg

Сравняват БГ кметица в Турция с Майката на драконите

Родената в Разград Мелек Субашъ е двойничка на Денерис Таргариен от "Игра на тронове", дивят се почитатели 

Българка, която беше избрана за кмет в Турция, е двойничка на Майката на драконите от "Игра на тронове", гърмят социалните мрежи в южната ни съседка.

Реклама

Родената в Разград Мелек Субашъ е блондинката, а цветът на косата й се доближава до бяло. Точно такава визия има и Денерис Таргариен, която в нашумялата тв поредица е изиграна от актрисата Емилия Кларк. Наблюдателни фенове на сериала забелязват и че Мелек има прическа, която наподобява тази на майката на трите драконови яйца, от които се раждат Дрогон, Визерион и Регал.

Преди дни Мелек спечели изборите за кмет на Биледжик, център на едноименна провинция. Разположен на северозапад от Анкара, градът беше бастион на управляващата партия АКП на Ердоган. Сега Биледжик преминава в ръцете на опозиционната Републиканска народна партия (РНП) и нейната представителка Субашъ.

35-годишната дама е с няколкомесечно бебе, когато Тодор Живков прогонва насилствено над 300 хиляди български турци през лятото на 1989-а. Семейството на Мелек дотогава живее в Разград, а след принудителното преселване се установява в Биледжик. От 2020-а до момента Субашъ е зам.-кметица на града. Омъжена е и има едно дете.

Родената в Разград кметица бързо трупа популярност в социалните мрежи заради поста си и приликата си с Денерис Таргариен. Преди седмица е имала 9 хиляди последователи, докато в момента нейните фенове са повече от 110 хиляди.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама