Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17599440 www.bgdnes.bg

Робот започна работа в супермаркет

*За първи път у нас! 

*Абсолютко помага при пазаруването и упътва клиентите 

Робот започна работа на пълен работен ден в супермаркет! Това се случва за първи път у нас, като магазинът пионер се намира в Павликени. Дигиталният служител носи името Абсолютко и се разхожда из търговския обект от 06 до 22,30 часа, когато приключва смяната му. Атрактивният асистент поздравява любезно клиентите и им помага с пазаруването.

"Много му се радват всички - и малки и големи. Много добре се справя. Отзивите за него са страхотни. Няма почивка, освен ако не му се изтощи батерията и не се наложи да го сложим да се зарежда", споделят пред "България Днес" служителите от супермаркета в Павликени.

Реклама

Дигиталният работник може да информира за актуалните промоции и дефилира, носейки на гърба си артикули, които в момента се продават с отстъпка. Роботът е и истински пътеводител.

"Може да го попитате кое къде се намира и той ви отвежда на точното място", разясняват още от хранителния магазин.

Абсолютко разполага с тъчскрийн, върху който е инсталирано меню и позволява на машината да заведе клиентите до всеки артикул из магазина. Машината тръгва бавно към дадената стока и уведомява гласово, когато се достигне крайната цел.

В първия си работен ден роботът носи балони, черпи с торта и пее песни, тъй като постъпва именно на седмия рожден ден на супермаркета. Всички работещи в обекта посрещат радушно новия си колега, а клиентите са приятно изненадани от иновативното решение на собствениците.

Четете още

(Видео) Перверзник! Арабски хуманоиден робот опипва репортерка

(Видео) Перверзник! Арабски хуманоиден робот опипва репортерка

Предприемачът Павел Николов:  За 7 дни написахме книга заедно с робот

Предприемачът Павел Николов: За 7 дни написахме книга заедно с робот

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама