Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17646479 www.bgdnes.bg

Пепи оцелява след падане от 7-ия етаж

Чудо! 

16-годишното момче има нужда от помощ, за да може отново да се движи 

16-годишно момче оцелява след падане от 7-ия етаж!

Страховитата история се разиграва през лятото на миналата година в Дупница, като след дълги месеци на лечение Пепи има шанс отново да се движи, но има нужда от помощ.

"Миналата година на 18 август, точно на рождения си ден, Пепи отива на гости при своята приятелка. Бабата на момичето не го е харесвала. Когато тя се прибира, за да се скрие от нея, Пепи влиза в гардероба. В продължение на почти два часа момчето стои заключено вътре буквално без въздух. След повече от час и 50 минути в крайна сметка на Пепи му става лошо, завива му се свят, от липсата на въздух губи ориентация. Излиза от гардероба, за да си поеме въздух, излиза на терасата, след което полита от 7-ия етаж на блока", разказват от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще", които се ангажират да помогнат за възстановяването на момчето.

Реклама

Някаква висша сила или чудо помагат на тийнейджъра да оцелее. Полетът му завършва върху баластра (смес от дребен добавъчен материал и чакъл, обикновено се добива в речните корита) и момчето оцелява, въпреки че има много наранявания. Първоначално Пепи е настанен в болницата в Дупница, а след това е преместен в "Пирогов" в столицата. Първата и животоспасяваща операция продължава около четири часа, като момчето е било прието в много критично състояние с кръв в корема и вътрешни наранявания. Следват месеци на безкрайна борба за живот и много важни операции, които Пепи смело преодолява.

"Пепи живее заедно със своята майка, която, за да се грижи за него, остава без работа. Момчето не може да се обслужва само, спешно има нужда от рехабилитации, по възможност в център за такива манипулации. Имат нужда от памперси за възрастни (50 кг) и от спални комплекти, най-вече чаршафи. Малко по малко Пепи се раздвижва, но трябва да подобрим банята в дома им, както и да изградим парапети в къщата, за да може с времето да е по-самостоятелен. Постоянно пътуват и плащат за частни линейки суми, които просто са им непосилни. Момчето учи онлайн, като се нуждае от нов лаптоп, за да може да учи. В момента телевизията е неговият живот и търсим и нов телевизор за Пепи. Има нужда от дрехи размер М за блузи и тениски и S за панталон (търсим основно анцузи, за да му е по-свободно в краката. Може и къси панталони", добавят от "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Задвижена е и процедура за документи за ТЕЛК и личен асистент, за да може семейството да получава доходи, тъй като без възможност майката да работи буквално оцеляват на ръба. Получава и чисто ново медицинско легло, което ще му бъде доставено в най-скоро време.

Как да помогнем 

Може да подкрепите каузата за Пепи чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ/ Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Подай ръка - 4

PayPal: [email protected]

Всеки, който желае, може да помогне на семейството и лично. Може да се свържете с екипа на организацията на телефон 0893 025 067 и от там ще ви съдействат напълно.

"За да запазим спокойствието и сигурността на семейството, лични данни публично/онлайн не предоставяме", обясняват добротворците.

Реклама
Реклама
Реклама