Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17656740 www.bgdnes.bg

Георги Мамалев, Мими Иванова и Стефан Мавродиев са категорични: Великденската добавка е подигравка!

Това са предизборни политически ходове, категорични са Георги Мамалев, Мими Иванова, Стефан Мавродиев и други БГ звезди

Надбавката за пенсионерите от 100 лева за Великден е подигравка с хората. В това са категорични българските знаменитости в пенсионна възраст. Миналата седмица парламентът гласува най-бедните възрастни хора у нас да получат еднократна добавка от 100 лева.

Реклама

"Разбира се, че 100 лв. великденска добавка не е справедлива, защото е само за някои хора. Всички пенсионери трябва да бъдат подпомогнати, особено в нашата държава. Добре е, когато идват празници, всеки да получи някакви пари, а не само определени хора да се облагодетелстват от това" - категорична е певицата Мими Иванова.

Изпълнителката казва, че възрастните хора не може да се оставят да живеят с минимални доходи, които ги държат на екзистенц минимум. По този начин те се чувстват бедни и нещастни.

"Много хора в България се държат на ръба на нищетата и само когато дойдат избори, получават по нещо малко, колкото да им замаже очите", категорична е Иванова.

Надбавката от 100 лв. за най-ниските пенсии е смешна работа, категоричен е и знаменитият актьор Георги Мамалев.

"Трябва да се вдигнат пенсиите на всички български граждани. За да успеят хората да се почувстват независими и самостоятелни и да могат да си позволят елементарни неща и удоволствия в живота" - казва Мамалев.

По-твърд е култовият му колега Стефан Мавродиев. За него всичко е политическа игра, от която страдат най-вече пенсионерите.

Реклама

"Въобще не я мисля тази надбавка на пенсиите за Великден", казва Мавродиев и добавя: "За мен това са политически разправии и нищо повече. Това е такава дупка и такова плямпане, че ме е срам направо да ги гледам вечер по телевизията. Стигнахме до замъгляване на пространството на нормалния човек до такава степен, че става страшна работа. Това е просто игра на политиците и нищо повече", казва Мавро.

Разбира се, надбавките ще дойдат добре на хората, но според актьора това се прави по политически причини, а не поради истинско желание да се помогне.

"Пак казвам, това е тяхната игра - на политиците, и нищо повече. Искат хората да си помислят за тях: "Ето, те мислят за народа, грижат се за бедните и онеправданите". Мислят, ама друг път", възмущава се Мавродиев.

Според него в България има и хора с огромна нужда от тези надбавки, защото са им много ниски пенсиите и едва оцеляват на ръба на нищетата, но не е това начинът да се помогне.

"Ниските пенсии е социален и битов проблем на България. Не виждам какво мога да направя по въпроса. Вече не разбирам сами ли се докарахме на това дередже, или просто ни прецакаха", възмущава се знаменитият актьор.

"Трябва да се увеличат пенсиите съгласно осигурителния стаж и изработените години, а не да се раздават пари на парче. Не може един човек, който е работил 40 години, да получава по-малко пари от такъв, който не е работил през живота си", предлага тв водещият Николай Колев, който също не харесва еднократните помощи.

"Ако разчитах само на българската си пенсия, нямаше да има никакъв смисъл да живея на този свят. За щастие получавам и американска такава, която ме измъква от нищетата и ми дава възможност да живея добре и удобно. Иначе трябваше да се свивам като повечето български пенсионери, което е жалко за всички", казва и музикантът Тодор Трайчев.

Според Тодор Трайчев 100 лева великденска добавка са популистка хватка преди изборите, за да може да се спечелят гласове и нищо повече. За него именно преди избори правителството развързва кесията си и прави чудеса от храброст.

"Задайте си въпроса: пенсионерите как ще живеят през другия месец, когато я няма тази добавка от 100 лв? Трябва да се правят нещата с повече мисъл, а не само за реклама и за печелене на гласове", категоричен е Трайчев.

Четете още

Радост за пенсионерите! Ще имат добавка за Великден

Радост за пенсионерите! Ще имат добавка за Великден

Пенсиите скочиха със 105 лева!

Пенсиите скочиха със 105 лева!

Реклама
Реклама
Реклама