Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1768042 www.bgdnes.bg

Ще ви скъсам г*за!

"Ще ви скъсам г'за, ще ви скъсам! Ей, ще ви скъсам там дето ми се вихрите във Фейсбук групи". Това ми каза по телефона шефът на болницата в Горна Оряховица д-р Георги Вашков преди дни", обясни пред "България Днес" шефът на очното отделение Емил Николов. Потърсихме лекаря за коментар, след като пациент на болницата се оплака от начина, по който медик разговаря със свой колега. Илия Илиев случайно бил в болницата, когато чул караницата и изказването на д-р Вашков.
"Изненадах се от непредизвикания гняв на доктора. Отговорих: "Д-р Вашков, аз съм привърженик на добронамерения и диалогичен тон, как да разбирам това?" Отговорът бе: "А аз съм привърженик на конфронтацията и ще ви размааажа!", разказва за ситуацията и д-р Емил Вашков. Лекарят твърди, че му е искана оставката от д-р Вашков.

"Разсипва болницата, като закрива най-добрите й отделения. Гони и заплашва хора. Най-добрата ни клиника е по съдова хирургия, начело на която беше най-добрият в три области специалист. Вашков обаче затвори клиниката. Шефът на отделението д-р Христо Георгиев вече работи в Русе", обяснява д-р Николов. Самият той е на ръба също да бъде изхвърлен. Медикът споделя, че от известно време шефът му д-р Вашков го преследва с молба за напускане.

Реклама

"Направо ти я дава, за да си я попълниш сам. По молба на приятели обаче все още не напускам", обяснява още Николов.

Д-р Вашков е временно изпълняващ длъжността от средата на миналата година, след като предишният управител бе освободен заради скандала с така нареченото бебе във фризера. Според директора обаче той никога не е изричал нецензурните думи към своя подчинен.

"Това са измишльотини. При направена проверка в присъствието на дежурния по болница д-р Николов не беше на работното си място. Няма как да го заплашвам, смехотворно е. Явно това е реакция на проверката, която му бе направена", казва своята версия и д-р Вашков. Според него д-р Николов демотивира останалите си колеги.

"Показателите на очното отделение са много лоши и здравната инспекция ни заплашва със затваряне. Затова на медицински съвет предложих на колегите той да освободи мястото си като завеждащ, защото не стои на работното си място и не вкарва болни, а взима солидна заплата. В присъствието на всички завеждащи отделения му казах да се откаже от тази длъжност, за да защитим отделението и да не го затворят", разказва още Вашков.

 

Втори дубъл на конкурса за нов шеф

През декември в болницата е назначен конкурс за нов шеф на болницата. Тогава в състезанието се включва и д-р Вашков.
"В журито обаче трима от петима души са лекари от неговата болница. Те са зависими от него. Сезирахме комисията за конфликт на интереси. Тя доказа, че действително има конфликт. Резултатите от конкурса са отменени и той още е временно изпълняващ", обяснява д-р Николов. Заедно с д-р Вашков кандидатура за шеф на болницата е издигнала и шефката на местната лекарска колегия д-р Мариана Кирилова. Медиците се надяват, че при новия конкурс именно тя ще застане начело и ще прекрати случващото се в лечебното заведение.

Реклама
Реклама
Реклама