Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1768235 www.bgdnes.bg

Абитуриентка избяга, за да се жени

18-годишната Даниела Николаева побърка семейството и приятелите си да я търсят няколко дни, докато се утешава в мъжки прегръдки. Момичето учи в 12-и а клас на СОУ "Димчо Дебелянов" във Варна. Паралелката е природоматематическа, с изучаване на биология и химия. За последно съучениците я видели в сряда, 6 февруари, когато си тръгнала след третия час и казала, че отива с леля си до банката.

След като не се появила, съучениците й започнали да я издирват. Те пуснали съобщение във Фейсбук и в платформата за изчезнали хора lipsva.com. Описали я като жена със зелени очи и тъмна коса.

Реклама

"Даниела е изчезнала в сряда около 15 ч. следобед. Ако някой има информация за нея или я е виждал, моля да ми пише! Споделяйте снимката, за да могат да я видят повече хора. Благодаря предварително!", написа в профила си съученичка на изчезналата. Постът й бързо стана популярен в социалните мрежи и бе споделен от над 1000 души.
Даниела била обявена в полицията за издирване, но по молба на близките й снимката й не била разпространена в медиите. Момичето било от ромски произход, но околните не подозирали, защото външността й не го издавала.

След няколко дни на притеснения и терзания за семейството девойката се обадила на майка си и й съобщила, че се е оженила. Била избягала при мъж. Роднините останали шокирани от новината и помолили случаят да не се разчува. Майката била много притеснена "изчезването" на щерка й да не достигне до ушите на колегите й в работата. Близки до семейството обаче не се учудили кой знае колко, като имали предвид как се женят ромите.

"Даниела не е имала проблеми в училище. Беше тихо и спокойно дете. Изненадани сме, че уж се е оженила", коментира вчера пред "България Днес" помощник-директорката на училището Кремена Димитрова. Тя уточни, че майката на момичето съобщила в школото, че дванадесетокласничката "заминала някъде". В даскалото се усетили, че в цялата работа е замесен мъж.

"За нас е изненадващо два месеца преди края на учебната година да се случи нещо подобно", обяви помощник-директорката. По наблюденията й класът на Даниела не бил от най-сплотените. Съученичките на девойката не поддържали най-близки отношения с нея. Дори и на най-близката си съученичка не споделила за плановете си. Диди споменала само, че си имала приятел отскоро, но не давала сигнали, че може да направи нещо подобно.

Без диплома заради Валентин

По непотвърдена информация Даниела е отишла в София при момче на име Валентин. Ако не се върне в училище, тя ще отпадне и ще прекъсне обучението си. От училището съобщиха, че ако се завърне, може да се вземат мерки, за да може да завърши.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама