Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1768575 www.bgdnes.bg

До април разплитат четворното убийство

Разследването по четворното убийство в Пловдив ще приключи през април. Това съобщи пред "България Днес" шефът на Пловдивската военна прокуратура полковник Емил Ангелов.


Семейство Тепавичарови беше открито мъртво в дома им в края на януари. От огледите стана ясно, че военният Георги е застрелял двете си деца и съпругата си, след което се е гръмнал.

Реклама


"Разпитваме по няколко човека на ден. В същото време експерти четат всякакви материали, които могат да ни дадат насоки. Въпреки че работим приоритетно по това дело, то няма как да бъде приключено за месец-два" - обясни военният прокурор. По думите му големият обществен интерес много пречел на разследването и го забавял.
Все още не е надделяла една от версиите, по които се работи - ревност, финансови затруднения или външен натиск върху Георги Тепавичаров.


Въпреки огромната по обем работа полковник Ангелов беше категоричен, че е работил по много по-тежки от юридическа гледна точка дела.
Пловдивската военна прокуратура е назначила психологическа послесмъртна експертиза, като предвижданото изследване трябва да изясни целия механизъм на разигралата се трагедия.
Вече са били получени съдебномедицинските експертизи, които сочат, че физически Георги Тепавичаров е бил напълно здрав. Психологическа послесмъртна експертиза пък ще се прави на базата на разговори с близки и колеги на починалия сержант.
Показания е дал и братът на сержант Георги Тепавичаров - Костадин, който последен е разговарял с военния и е първият, открил трупа на снаха си Николина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама