Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1768638 www.bgdnes.bg

Майката на Бербатов спокойна за делото

Случаят, при който срещу майката на футболиста Димитър Бербатов, снаха й и журналистка беше заведено дело по указа за борба с дребното хулиганство, отива в прокуратурата. Това постанови Благоевградският районен съд, тъй като според магистратите има данни за извършено престъпление.
След четиричасовото заседание Маргарита Бербатова признала на семейния адвокат Албина Анева-Томова, че сега се чувства по-спокойна и е доволна от развитието, защото истината ще може да излезе наяве. Пред медиите майката на Митко Бербатов обаче отказа коментар, въпреки че журналистическият интерес беше огромен и съдебната зала се пръскаше по шевовете.
До делото се стигна, след като на 30 януари - рождения ден на Митко Бербатов, към 17 часа антимафиоти от ГДБОП спират за проверка автомобил "Сеат", управляван от Асен Бербатов. В детското столче в него е открит кокаин. Репортерката Бетина Апостолова от местния всекидневник "Струма" прави снимки на акцията, когато, по нейните думи, й се нахвърлят Маргарита и снаха й Димитринка. Те двете блъскат, удрят и скубят Апостолова. Журналистката ги обиждала и тя бе обвиняема по същото производство, което бе заведено от полицията.
Съдия Мирослава Йорданова даде ход на процеса, след като Албина Анева-Томова представи документ, че на предното заседание, когато процесът бе отложен поради неявяването им, била на дело в София. Маргарита Бербатова пък обясни, че била на погребение на колежка, а Димитричка - че нямало кой да гледа детето й. Магистратът заяви, че е направена преценка, че тези мотиви са основателни за отлагането на делото тогава.
Заедно с Маргарита Бербатова и снахата Димитринка в залата присъства и братът на Бербатов - Асен. Съдията Мирослава Йорданова разпита в съдебната зала 10-има служители на звеното за борба с организираната престъпност, както и служители по охрана на обществения ред в Първо полицейско управление.
Тях обаче ги хвана масова амнезия и всички заявиха, че не си спомнят детайли от случилото се на 30 януари на улица "Пере Тошев". Никой не посочи дали Маргарита Бербатова е ритала и удряла Бетина, но всички признаха, че е имало инцидент, прераснал в меле.
По време на разпити стана явно, че журналистката е казала на полицаите, че им е колега. Според свидетелски показания тя нагрубила на няколко пъти Маргарита и Димитринка Бербатови.
Самата Бетина Апостолова обаче отрича да е ругала и се заканва да се съдят със звездното семейство докрай.
"Извадих фотоапарат да снимам, при това отдалече. Тогава притича снахата на Маргарита и започна едно дърпане и скубане. Опита се да ми изтръгне фотоапарата, за да го повреди. Намеси се колега, който успя да я спре", казва Апостолова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама