Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1768871 www.bgdnes.bg

Съпругата на Баретата - Калина Иванова: Парите няма да спасят Златко!

"Остави парите. Това няма значение. Важното е той да е добре. Притеснена съм, но нали сега нещата са по-добре...", вайка се по телефона Калина, съпругата на простреляния Златомир Иванов-Баретата. Мъжът й е от две седмици в тежко състояние в "Пирогов". На 29 януари килър го улучи на 4 места секунди преди Баретата да влезе в Съдебната палата.
Първата седмица след инцидента съпругата Калина е неотменно до мъжа си в болницата. Дори отменя някои от часовете по пилатес и спининг, които води в собствения си фитнес, който държи в центъра на София. В момента, в който състоянието на съпруга й се подобри, съпругата му се върна към ежедневните си задължения.
Вчера Калина пристигна в спортния клуб около 9,30 часа за обичайната си тренировка. Придружаваше я млад едър мъж, който не се отдели от нея дори за секунда. Той слезе пръв от колата, огледа района за подозрителни лица и даде знак, че всичко е чисто. Едва тогава Калина, която сама шофира колата си, се престраши да слезе и с бърза крачка се вмъкна в спортния комплекс. Там вече я чакаха редовните й клиенти, които настоявали тя да води часовете им. Минути след края на тренировките Калина излезе отвън, изпуши нервно цигара и се метна отново зад волана. Придружавана от охранителя, тя отпраши към "Пирогов", за да се информира за състоянието на съпруга си. След което се отдаде на шопинг с приятелка.
Според нейни близки Калина и Златко са неразделни повече от 20 години. Запознават се в началото на 90-те години. В това време Златомир Иванов учи във военния отдел на Националната спортна академия заедно със шефа на ГДБОП Станимир Флоров. По това време Калина е ученичка, но активно се занимава със спорт. Всеки ден ходи да тренира в зала на ЦСКА. В същото време там е и компанията на Златко Баретата.
"Бяхме голяма група. Над 50 човека. Боксьори, каратисти, самбисти, борци. Всеки ден ходихме да тренираме и се засичахме с Калина и приятелките й. Тя беше много отракана мадама, която не цепеше басма на никого. Двамата със Златко бързо си допаднаха, макар че Калина не му се даде лесно. Доста време му се опъваше и се правеше на недостъпна", спомня си приятел на Баретата. Покрай съвместните тренировки Баретата и бъдещата му съпруга се сближават като приятели. Свалката обаче отнема доста време. 
"В това време Калина работеше и като сервитьорка и Златко почна да ни мъкне всеки ден в нейното кафене. Там висяхме по цели дни, докато той я ухажва. Тя уж не му се даваше, но един ден с изненада разбрахме, че са станали гаджета. И така до ден днешен са неразделни", допълва приятелят на Баретата.
Покрай посещенията си в болницата Калина е успяла да даде и показания във връзка със стрелбата срещу мъжа й. Тя е заявила пред разследващите, че няма идея кой може да е поръчал атентата. Калина дори не е споменавала името на Росен Драгнев-Капитана, който бе спряган от разни медии за поръчител на Баретата. Както вчера "България Днес" писа, той не е бил задържан във връзка с разследването на покушението, макар че ченгетата се похвалиха с ареста му. Идея кой може да го е поръчал нямал и Златко Баретата, който също е говорил пред разследващите. 



Съдружник с Трактора

Малко след сватбата си с Баретата Калина завършва Спортната академия в София. След това заминава на специализация в едно от най-известните спортни училища в САЩ. Скоро след това тя регистрира собствен спортен клуб. Наема и помещение, където започва да преподава най-новите тенденции в аеробиката. Отделно от часовете по зумба, йога и пилатес в клуба се помещава и модерно обзаведена фитнес зала. Според запознати инвестицията е за няколкостотин хиляди лева. Съдружнички в спортния клуб са и съпруги на някои от най-близките хора на Златко Баретата. Една то тях - Ива Кънчева, преди години дори е била акционер в скандалната застрахователна компания "Аполо и Болкан" заедно с Баретата и Алексей Петров. Съпругът на Ива – Весислав, от години е сочен за дясна ръка на ранения Иванов. Весислав преди години е бил и сред акционерите и управителите на застрахователната компания "Средец М", която наследява "Аполо и Болкан", след като правителството на Костов отнема лиценза заради мутренски изпълнения. Весислав е бил съдружник и с един от издирваните Братя Галеви - Ангел Христов, в компанията "Шоу енд Трейд Къмпъни". В друга своя фирма, която предлага GPS проследяване, съдружник му е Златко Баретата. Двамата и до днес са съуправители в клуб за планинско колоездене "Кимба".



Съдът го чака 
3 месеца

Съдът ще чака три месеца Златомир Иванов да се възстанови, за да продължи процеса срещу него. Баретата и още 20 души са подсъдими за участие в организирана престъпна група за разпространение на дрога. Съдебният медик от "Пирогов" д-р Александър Минчев обясни на съдиите, че след като изтече тримесечието, ще трябва нова експертиза, за да се прецени отново здравето на Иванов. Експертът уточни, че прегледал Баретата на 7 февруари в централната реанимация на болницата.
Състоянието на подсъдимия остава тежко. Баретата държал лично да присъства в съдебната зала и да упражнява правото си на защита. В съдебната зала вчера не се появиха още 9 подсъдими от "Фирмата", които вероятно са очаквали, че делото ще се отложи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама