Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1768929 www.bgdnes.bg

Още 10-има обвинени за проститутките на Митко Полицая

Още 10 души ще получат обвинения по делото срещу Димитър Митров - Митко Полицая и аверите му за склоняване към проституция, съобщи вчера прокурорът Милко Момчев. Общо 47 души са обвиняеми по мегаделото за трафик на хора и сутеньорство. В най-скоро време десетима души ще се сдобият с обвинения за данъчни престъпления и пране на пари, обеща обвинителят. На разследването ще са му нужни още 4-5 месеца.
Един от основните играчи в схемата - 44-годишният Митко Полицая от Своге, вчера бе пуснат от Софийския градски съд под домашен арест. След 8 месеца зад решетките съдия Мариян Марков реши, че това е значителен период от време, а и интензитетът на основанието да се смята, че е извършено престъпление, бил намалял.
Според прокуратурата шеф на групата освен Полицая е и Антон Петров-Хамстера. Участвали и Александър Делииванов, Цветелин Ребърковски, Румен Русев от Харманли. Сред известните обвиняеми е и Мистър България 2003 Мирослав Йончев.
Групата държала към 90% от бардаците в София. На около 40 адреса в София се предлагали платени ласки. Освен в публичните домове сексуслуги се предлагали и в стриптийз баровете „Клеопатра“, „Кама Сутра“ и „Велвет“. Заведенията били охранявани от фирмата на Хамстера "Спартак Секюрити".
Митрев се бил разбрал със сочения за наркобос от Варна Веселин Жеков да сложат ръка на бизнеса с проститутки във Варна, като делят 50:50. Споменавало се и името на Алексей Петров.
В съда стана ясно, че Полицая се е отказал от разпознаване на живо, защото снимката му вече се тиражирала в медиите. Затова една от жриците го разпознала по снимка. Защитата оспори това, като контрира, че Митров не е с черна коса, както е посочила жената, а е прошарен.
Същата проститутка разпознала Полицая като шеф на заведение, където я накарали да се съблече до кръста, за да се види дали ще е подходяща за еротични танци. Една от колежките й разказала пред разследващите, че групата плащала на Алексей Петров, за да им пази бизнеса.
Бандата била подпомагана и от бившия полицай Тони Петров, който информирал при планирани полицейски акции, за да се вземат предохранителни мерки.
Момичетата били превозвани от таксита на фирма "Омега транс такси". Полицая упорито криел с какво се занимава и не участвал в управлението на фирмите, които въртели бардаците. Дружествата обаче били на покойния му баща или на майка му.
Съдът не прие всички тези доказателства от прокуратурата и констатира, че въпреки дългия срок на задържане на Полицая с него не са провеждани действия по разследването. Освен това не били събрани почти никакви нови доказателства за престъпната му дейност, а по-скоро за тази на Хамстера. Много от свидетелките преразказвали неща, чути от други хора.
Предвид заканата на прокурора да обвини още 10 души, съдията прецени, че делото може да се проточи в "необозримото бъдеще". Затова реши, че ако Полицая е под домашен арест, няма да пречи на разследването, още повече че нямало опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативния съд след седмица.



Мацките знаят всичко

По повод разказ на една от жриците за това как е функционирала бандата съдия Марков се учуди: "Не звучи логично стриптийзьорка в бар да е толкова добре запозната с цялата организирана престъпна група." Това, че баровете се охранявали от "Спартак", не доказвало връзка между Митров и Хамстера, защото имало договор за охрана между две търговски дружества. Разследващите не проверили показанията на свидетелки - кой на кого се отчитал и кой прибирал парите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама