Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17700215 www.bgdnes.bg

Румен Радев отново се среща с Димитър Главчев, за да обсъдят промените в кабинета

Започва ключова политическа седмица. Днес ще стане ясно и ще има ли поредна среща президент-премиер за рокадите в правителството.

Държавният глава Румен Радев се очаква да приеме отново служебния министър-председател Димитър Главчев, за да обсъдят предлаганите промени в кабинета.След това ще стане ясно и дали президентът ще издаде укази за смяна на министъра на външните работи Стефан Димитров и министъра на земеделието и храните Кирил Вътев.

Реклама

Последно Димитър Главчев предложи самият той да и поеме поста външен министър, предложение, което беше определено от президента като авангардно. Държавният глава го посъветва да обмисли "екстравагантната" си идея. Днес се очаква и да разберем ще има ли нова номинация, пета поред, за поста дипломат номер едно или президентът все пак ще се съобрази с последното предложение на Главчев.

Държавният глава вече заяви, че е готов да издаде двата указа в пакет. Другото предложение за рокада в кабинета е смяната на земеделски министър Кирил Вътев с Георги Тахов, номинация, която президентът отказа да коментира, съобщава БНТ.

Реклама
Реклама