Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17705028 www.bgdnes.bg

Певицата Валя Балканска: Не си уважаваме държавата и забравяме корените си

Валя Балканска не се гордее с това, че е изпълнила "Дельо хайдутин", която летя в Космоса. Легендата е щастлива, че сред звездите се носи една истинска автентична българска песен. За Валя това е много по-важно от факта, че тя е изпяла парчето.

"Не се гордея, че съм изпълнителката на песен, която я има на златната плоча на "Вояджър". Но съм горда, че има българска народна песен там, в звездите! За да напомня на света и на вселената, че българският народ е малък, но велик! Искам да има повече българи, които да не навеждат глава, да са смели, да са упорити и да правят нещо истинско!", категорична е Балканска.

Реклама

"Трябва да си уважим българщината! Ние погубваме националната си идентичност! Всички заминават за чужбина, не раждаме деца, забравяме за историята! Какво българско остана у нас?!" - ядосва се изпълнителката.

"Ромите раждат сума ти деца, а ние се чудим как и едно да отгледаме! Как го правят те?!", реторично пита 82-годишното светило на фолклорната музика и добавя: "Българите трябва да се съхраним, защото името на нашата държава – България, никога не е било променяно. Нашата история е вековна и не трябва така да се пропиляваме!", категорична е Балканска.

Знаменитата изпълнителка е особено недоволна от начина, по който се разпределят пенсиите у нас.

"Няма значение кои получават по 900, а кои по 3000 лв. Трябва да се направи така, че разпределянето на пенсиите да е справедливо! Иначе разделяш един народ", притеснена е певицата и добавя: "Тия политици не мога да ги гледам! Аз може да не съм завършила някакво образование, но много добре виждам какво мислят и искат нормалните хора. Не ми харесва това, което виждам в пленарната зала!", казва Балканска.

Четете още

Валя Балканска не излиза без маска и кърпа на главата

Валя Балканска не излиза без маска и кърпа на главата

Валя Балканска: Господ ме пази от вируси, писна ми от клюки за здравето ми

Валя Балканска: Господ ме пази от вируси, писна ми от клюки за здравето ми

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама