Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1770679 www.bgdnes.bg

Похитителите на Мирослава нарочили и богаташки син

"Отвлякоха Мирослава като опитно зайче. Тя беше първата жертва на банда похитители, която трябваше да надмине дори главорезите от "Наглите"."
Това обявиха сензационно пред "България Днес" роднини на убитата перничанка. 17-годишната Мирослава Николова бе отвлечена и убита на 7 ноември 2011 година след тренировка по таекуондо в миньорския град.
Според близките на момичето, ако всичко било наред с похищението и вземането на откуп за живота й, щяло да се пристъпи към изпълнение на втория пъклен план - отвличането на сина на гръцки бизнесмен. Нещата обаче напълно се объркали. По време на отвличането Мирослава оказала съпротива, тъй като била добре тренирана. Дълги години тя се занимавала със спорт. Била една от най-добрите състезателки по таекуондо в миньорския град. Тя успяла да свали маската на един от похитителите си и вероятно го разпознала. Това била и причината Мирослава да бъде убита още вечерта, в която бе отвлечена.
Официално полицията съобщи, че похитителите са решили да убият момичето няколко часа след като я отмъкнали от залата по таекуондо, тъй като са нямали финансова възможност да се грижат за нея. Роднини обаче са категорични, че Мирослава се е борила до последно и това е наложило да бъде ликвидирана.
Момичето беше в неизвестност два месеца. Похитителите поискаха 500 000 лева за живота й, но не получиха и стотинка. Семейството на Мирослава нямало финансовата възможност, а гаджето на сестра й, богаташът Борислав, решил да не плаща. След като не получили пари, планът на главорезите претърпял пълен провал, затова решили да се откажат от замисленото второ отвличане, твърдят разследващите.
След като имало труп, а нямало пари, бандитите решили да покрият следите си. За похитители на Мирослава били натопени Марио Любенов-Заека и Стойчо Стоев-Чочо. Според близките на момичето е възможно те наистина да са участвали в отвличането на Мирослава, но със сигурност не са били само двамата.
Стойчо Стоев се самоуби в собствения си апартамент пред погледа на ченгетата, правещи обиск на апартамента му. Той поискал да отиде до тоалетна, но вместо там се вмъкнал в килера. Там бил сейфът с личното му оръжие. Въпреки че бил с белезници, той успяла да отвори касата, да зареди оръжието и да се простреля смъртоносно.
"Вероятно Чочо беше ликвидиран, защото главатарите на бандата се притеснили, че ако остане жив, ще ги издаде на полицията", разсъждават роднини.

Гардероб с папки

Днес и утре семейството на Мирослава Николова ще има възможност да прочете събраните по делото доказателства, тъй като разследването приключи. Според ченгетата документите били с внушителен размер - един гардероб с папки.
Марио Любенов-Заека ще отговаря за отвличането и убийството на Мирослава. Освен това ще бъде съден и за изнудване на близките на момичето заради искания откуп от 500 000 лева. Той ще отговаря пред Темида и за заплаха за живота на сестрата на таекуондистката - Елеонора. Първите дни след отвличането семейството получи писмо, в което се посочваше исканият откуп, както и че ако Елеонора се обади в полицията, ще я осакатят и убият.

Убийството

17-годишната Мирослава Николова от Перник изчезна на 7 ноември 2011 година след тренировка по таекуондо. Два месеца тя бе в неизвестност, като основната версия, която се лансираше, бе, че е избягала от вкъщи. Разследващите полицаи дори обявиха, че тя вероятно си пие коктейлите в Германия. Трупът на девойката бе открит на 12 януари миналата година, след като Стойчо Стоев-Чочо направи пълни самопризнания и се самоуби. Той посочи като свой съучастник Марио Любенов-Заека, който остава единственият обвиняем за жестокото престъпление. За живота на девойката бяха поискани 500 000 лева откуп, тъй като сестра й ходела с Борислав Чолев. Момчето получило голямо наследство от починалия си баща. Именно неговите пари били целта на похитителите, твърдят разследващи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама