Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1770714 www.bgdnes.bg

Измамничка ослепя зад решетките

Сочената за топизмамничка Анна Парпарова ослепя с едното око почти напълно по време на престоя си в ареста, съобщи адвокатът й Ангел Дунков.
"От 25 дни чакаме експертиза, а Анна вече не може да вижда", обясни юристът.
Без резултат засега е и жалбата на съпруга й Кънчо Парпаров да бъде променена мярката и неговата мярка за неотклонение. Майка му е получила тежък мозъчен инфаркт. Жената живее в Първомай и синът настоява да бъде преместен в тамошното жилище, за да може да се грижи за болната си майка.
Междувременно преди дни Парпарова бе осъдена на 2 г. и 8 месеца за измама, свързана с една от фирмите, които е обслужвала. Жената сключи споразумение с прокуратурата и се е призна за виновна. Срещу Парпарова се водят общо осем дела за различни измами.
Счетоводителката Анна Парпарова и съпругът й Кънчо бяха арестувани заради опит да източат 2 млн. евро от няколко банки чрез измама в началото на октомври миналата година. Заедно с тях зад решетките попаднаха и дъщеря им Мария, както и пловдивският адвокат Борислав Златанов и съучастниците им Георги Чобанов и Иво Хлебаров. Те били закопчани заради кредит, чието обезпечение са били субсидии от фонд "Земеделие".
Делото се наблюдава от ВКП, а обвиненията срещу Парпарова са напълно некоректни, защото не може тя да бъде подбудител за престъпление във време, в което е била в ареста по друго дело, заяви вчера адвокат Дунков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама