Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1773885 www.bgdnes.bg

Роднини се трепаха с цепеници на Свети Валентин. 7 задържани, 1 с опасност за живота

Един човек е с опасност за живота, а седем души са задържани след междуфамилен сблъсък в Ботевградско, съобщиха от Областната дирекция на МВР - София.

Сигналът за семейния скандал в с. Врачеш е получен снощи, в Деня на влюбените, около 20:50 часа. Съобщено било, че конфликтът е между съпрузи на 18 и 20 години, живеещи едва от половин година на семейни начала.

Реклама

Докато полицейският екип пътувал към адреса, в същата посока от Новачене потеглили и роднини на младата булка. Пристигайки на място, служителите на реда заварили сватовете да се млатят напосоки, оказало се, че някой е стрелял и с газов пистолет.

След като въдворили ред и озаптили настървените опоненти, полицаите натоварили младоженците и още някои от роднините и ги отвели в районното управление за изясняване на случая. Докато траели разпитите, от Новачене с две коли пристигнали още родственици, въоръжени с дървета и секири, които се опасявали, че нещо лошо може да сполети хората им. Тумбата причакала излизащите след разпит близки на зетя и двата рода се сбили за втори път.

В мелето пострадал 30-годишен мъж от с. Врачеш, настанен в лечебно заведение с фрактура на черепа, вследствие на силен удар с цепеница.

Полицейските служители са задържали всичките седем души от Новачене, сред които и една жена и четирима криминално проявени и осъждани мъже.

Секирите и импровизираните бухалки са иззети.

По случая в РУП-Ботевград е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на районната прокуратура. Работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава.

Реклама
Реклама
Реклама