Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1773892 www.bgdnes.bg

Студент пропадна в шахта и загина в Свищов

21-годишен студент е загинал след падане в шахта край заведение в Свищов. Младежът е бил употребил алкохол, съобщиха от ОДМВР - Велико Търново.

Вчера сутринта в полицейското управление в града е бил получен сигнал от 44-годишен мъж от Омуртаг, който заявил пред полицейските служители, че синът му е изчезнал.

Реклама

Младежът, който е студент в Свищов, е пристигнал в града на 12 февруари, за да се яви на изпит. От 13 февруари родителите му не можели да установят контакт с него и не знаели къде се намира.

След проведено разследването полицията установила, че още на 12 февруари С.И. се събрал с компания в общежитието и се почерпили с алкохол. След това компанията се преместила в заведение в града, където С.И. е бил забелязан от персонала, че е във видимо нетрезво състояние. Той не можел да пази равновесие, залитал и около 4:30 ч. е напуснал заведението през задния вход. Оттогава никой не го е виждал.

Полицейските служители незабавно предприели издирване в местността "Банара", която се намира в непосредствена близост до заведението. След като обиколили района служителите на реда открили на дъното на градена открита шахта с дълбочина, около 12 м мъж в неподвижно състояние. На мястото веднага била изпратена дежурна оперативна група, екип на група "Спасителни дейности" - Горна Оряховица и съдебен лекар.

С помощта на специализирана техника тялото е било извадено от шахтата. В дрехите на мъжа са намерени пари и лични документи на името на С.И.

Данни за убийство не са установени. Тялото е откарано за аутопсия. Резулататите от нея са показали, че няма данни за насилие, а се касае за нещастен случай.

По случая в РУП - Свищов е започнато досъдебно производство.

Реклама
Реклама
Реклама