Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1777856 www.bgdnes.bg

Столичани мамят Фандъкова с фалшиви скоби

Тарикати пестят от таксата за паркиране

Мамят Фандъкова
с фалшиви скоби

Купуват ги от "Илиянци", возят ги в багажника

Надя Панкова

Хитри столичани са намерили начин да спестяват от таксите за паркиране в София. За измамата разказаха депутати пред "България Днес".
Масово шофьорите започнали да купуват скоби, за да заключват колите си и така да си спестяват талоните за синя и зелена зона. Вместо да дават по два лева на час, за да спират колите си в идеалния център, тарикатите се изхитрили да си слагат собствени скоби на колите. Същата схема прилагали и за зелената зона, която пък е по левче на час.


Така возилата им оставали непокътнати от екипите на Центъра за градска мобилност, които, като виждали скобата, решавали, че е поставена от техни колеги. Паяците пък не вдигат возила, на които има скоби, и тарикатлъкът минавал безпроблемно.
Хитрите софиянци купували скобите от "Илиянци", възмутено коментираха депутати. Според тях е абсурдно стоки като скоби за автомобили, полицейски и пожарникарски униформи и дори сини лампи и пътни знаци да се продават на пазара. Според избраници така всеки може да злоупотреби не само с таксата за паркиране, но и с наивността на възрастни хора заради зачестилите измами по телефона с "участието на полицаи".

Реклама


"Познати ми разказаха, че видели със собствените си очи шофьори, които вадят от багажника си скоби, слагат ги на задната гума и необезпокоявано оставят колите си в идеалния център за часове. После просто отключват скобата, мятат я в багажника и си заминават", разкри пред "България Днес" депутатът Кирил Гумнеров.
Той бе възмутен, че такива тарикати ощетяват общината и оттам редовите данъкоплатци и почтени граждани.

Депутати алармираха и за зачестили стикери на инвалиди върху баснословно скъпи коли, тъй като хората с увреждания имат право на безплатно паркиране в зоните. "Менте инвалидите с мерцедеси и лъскави джипове преливат от платения паркинг пред БНБ", ядосват се парламентаристи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама