Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1777865 www.bgdnes.bg

Бойко отряза главата на шефката на ДКЕВР

Заради масови протести и незаконна търговия

Бойко отряза главата
на шефката на ДКЕВР

Два дни след като бе назначена на поста директор в ДКЕВР, Юлияна Иванова изхвърча от креслото в регулатора. Премиерът Бойко Борисов и протестиращите от високите сметки за тока в цялата страна в един глас поискаха вчера оставката на Иванова.
Причината на премиера да я отстрани бяха скандалните разкрития, че Иванова е извършвала незаконна търговия с цигари в интернет.

Борисов коментира пред Нова тв преди дни, че ако е знаел за онлайн магазина й за цигари, никога нямало да я назначи. Затова и ден по-късно я отстрани със замах с мотива, че не му е признала за незаконната търговия, преди да бъде назначена.
"При предварителните разговори, преди да поеме поста, Иванова не ме е информирала за участието си във фирма, за която впоследствие се установи, че е развивала незаконна търговска дейност", отсече вчера премиерът и разписа оставката на Иванова.

Реклама


Председателят на парламента Цецка Цачева библейски коментира ситуацията с думите, че "тя не е знаела какво е вършела". Цачева обаче остро разкритикува светкавичното назначение в ДКЕВР, като го обяви за прибързано. Парламентарната шефка призна, че също е била изненадана със значително по-висока сметка за тока. Тя обаче не коментира стойността й, тъй като съпругът й Румен се грижел за режийните в дома им. "Явно регулаторът не си е вършил работата, за да се стигне до масови протести срещу високите цени на тока. Членовете на ДКЕВР трябвало да обяснят защо са набъбнали сметките на хората", размаха пръст Цачева.

Тя обаче е убедена, че протестите са подпалени и подкрепяни от опозицията. "Не знам дали те не са в основата на тези протести, или ги припознават. БСП е силна в думите и популизма, виждали сме го, ще го видим пак", намекна за виновниците Цачева.
Самата вече бивша шефка на ДКЕВР обяви, че е готова да си понесе наказанието за незаконната търговия с папироси.

Иванова обаче се оправда, че не знаела, че законът забранява в интернет да се търгуват тютюневи изделия. Това вбеси депутатите от ГЕРБ и самия премиер, които коментираха, че "пак назначихме поредната Калинка да ни направи за смях".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама