Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1778125 www.bgdnes.bg

Баретата събира бригада срещу Таки

Едва отворил очи, след като бе на косъм от смъртта, Златко Баретата започнал да събира тайно наказателна бригада. Откакто дошъл в съзнание, Иванов неуморно раздава заповеди на своите авери директно от болничното си легло в столичната клиника "Пирогов". Това разказаха пред "България Днес" хора от най-близкото обкръжение на Златомир Иванов. Той попадна в болницата в изключително тежко състояние, след като бе прострелян с четири куршума на 29 януари пред столичната Съдебна палата.
Доверените наемници били привиквани поединично в стаята на Иванов. Те били натоварени със задачата да изработят детайлен план за ликвидирането на враговете му.
След като избегна срещата с отвъдното, Баретата се е заканил да разчисти сметките си с всички врагове, с които имал търкания преди атаката срещу него. Той се е заинатил, че преди да отиде на ония свят, ще се е погрижил за всички свои недовършени дела, обясняват авери на Иванов.
Едно от първите имена в наказателния списък на Баретата се оказал Христофорос Аманатидис-Таки. Въпреки че за много хора е пълна мистерия къде в момента се намира той, Златомир Иванов разполагал с достоверна информация за точното му местонахождение.
Първоначално с посредничеството на Георги Илиев Златко Баретата и Таки се споразумяват да не водят война един с друг. Териториите са поделени справедливо - "Фирмата" на Златомир Иванов поема търговията с хероин в София с уговорката сама да си отвоюва територии от Киро Японеца, а "Холдингът" прибира пазара на кокаин в столицата. Спазарени са и доставките на едро за морските курорти. Дрогата за Южното Черноморие на Митьо Очите е доставяна от хората на Таки, а "Фирмата" стъпва във Варна чрез Валентин Луков-Каратиста, близостта на Баретата с Веселин Жеков-Полицая и с боса на футболния тим "Спартак" (Варна) Иван Славков. След смъртта на Главния през 2005 година започва яростна битка за преразпределение на пазара на дрога в България.


Нов удар срещу "Фирмата" на Златко

Нов удар бе нанесен срещу групата на Златко Баретата. Девет души от "Фирмата" се озоваха в ареста, като повечето от тях не за първи път.
Акцията на ГДБОП е проведена в София, Стара Загора и Пазарджик под наблюдение на Специализираната прокуратура. Докато Баретата е в болница, с разпространението на дрогата се занимавали двамата му лейтенанти от "Фирмата" - 28-годишният Иво Борисов -Ториното и 36-годишният Злати Гочев - Златко Малкия. Заедно с тях са прибрани още седем дилъри на средно ниво. При арестите и последвалите обиски са били иззети пакети с марихуана, кокаин и хашиш. Конфискувани са и въздушни пушки и газови пистолети.
До новия удар по групата се стигнало след арести на дилъри в София и Стара Загора. Те признали, че продавали за Баретата, и издали преките си началници.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама