Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1779764 www.bgdnes.bg

Симеон Дянков си отива, замества го Томислав Дончев, Лиляна Павлова - вицепремиер

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков си отива. Премиерът Бойко Борисов е решил да го освободи. Той ще предложи Лиляна Павлова за вицепремиер, а Томислав Дончев за финансов министър.

Мотивите за уволнението са, че има голямо недоволство в обществото заради замразените доходи, лоша комуникация с Брюксел, което води до забавяне в европейското финансиране, на което България основно разчита. Затова и ще го замести Томислв Дончев, за да подобри работата с еврофондовете.

Реклама

Дянков е в САЩ и не бе намерен за коментар, а от пресцентъра му заявиха, че го търсят, за да му съобщят новината.

В прессъобщение на сайта на Министерския съвет днес е казва: Премиерът Бойко Борисов ще предложи на народните представители в парламента да гласуват персонални и структурни промени в състава на българското правителство. Предложенията на министър-председателя предвиждат Симеон Дянков да бъде освободен като заместник министър- председател и министър на финансите, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер, а Томислав Дончев да бъде избран за министър на финансите и управление на средствата от ЕС.

Финансист №1, който от по-миналата седмица е в САЩ, последно вбесил премиера Бойко Борисов заради категоричното си решение да забави плащанията на селскостопанските производители до март-април.

"Възможностите на бюджета са такива, че тези плащания могат да се случат в средата на март и след това евентуално остатъкът в началото на април. Това са възможностите и това ще се случи, каквито и стачки да има", изказа се твърдо на 8 февруари Дянков. Така той отговори на земеделските производители, които заявиха, че ще протестират на 20 февруари пред храм-паметника "Александър Невски".

Премиерът Бойко Борисов обаче обеща, че парите ще бъдат изплатени до 22 февруари.

Очаквайте подробности!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама