Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1783469 www.bgdnes.bg

Племенникът на Кирил Кирилов-Японеца: Вуйчо е най-големият наркобос!

"Вуйчо ми Киро Японеца е най-големият наркобос! Никакъв не ми е този човек, не искам да го виждам и да го познавам. Не искам такива хора да са ми роднини!" Това заяви разгневено пред "България Днес" Петър Георгиев. Той бе нарочен за човека, подготвял атентат срещу Кирил Кирилов-Японеца.
"Киро е този с властта, парите и позициите! За мен единствената надежда е да вярвам, че съдът ще бъде обективен и ще ме оправдае", продължи да нарежда Петров, влизайки в залата, където трябваше да се решава мярката му за неотклонение.
"Японеца е човек с висок рисков фактор. Аз искам да съм спокоен, да си карам децата на училище, но това спокойствие вече го нямам. Защо Кирилов ходи с толкова охранители и бронирани коли, ако е нормален човек? Най-големия наркобос го изкарахте най-големия светец!", продължи емоционално да обяснява своята позиция Георгиев.
"Службите казват какво ли не само за да оправдаят 200 000 лева, които са похарчени за операцията срещу мен. 100 коли се струпаха пред вкъщи. Я зареди на 100 коли по 30 лева бензин. Оградиха ме, започнаха да крещят: "Горе ръцете! Долу гащите!", обяснява Петров. Той е категоричен, че разбрал какви са обвиненията срещу него едва когато се изправил пред районните съдии, които първи гледаха мярката му за неотклонение след ареста.
"Миналия понеделник разбрах за какви измислици става въпрос. Пред съда за първи път ми стана ясно, че това идва от вуйчо ми. Нищо не ми обясняваха дотогава. Държаха ме цял ден, докато правиха обиски на дома ми. На другия ден пак бях на разпит. Питах разследващите за какво става въпрос, а те само се подсмихваха и обясняваха: "Ще разбереш, ще разбереш". Не мога да повярвам, че съм тук заради подготвян атентат срещу вуйчо Киро!", чуди се Петров.
"Как един човек подготвя убийство? Киров ходи с 20 души охрана, как ще го стрелям сам? Абсолютна измислица са тия работи", обяснява още племенникът.
"Искам да се разбере, че не съм осъждан, не съм правил никакви грабежи, както писаха някои медии. Не съм влизал в полицейско управление през живота си", категоричен е племенникът на Японеца. Петров е възмутен от всички неща, които е прочел за себе си.
"Децата ми също са зле. Те са големи и четат какво се пише по мой адрес. Едната ми дъщеря влезе в болницата в същия ден, когато ме арестуваха. Тя е епилептик и получи припадъци", обясни още Петров. По думите му той няма никакви бизнес отношения с Киров и изкарва прехраната си чрез интернет.


Бодигард предупредил: Искат да те трепят!

Преди седмица магистратите от Софийския районен съд пуснаха от ареста племенника на Кирил Кирилов-Японеца, който бе сочен като поръчител на убийството на вуйчо си. До акцията по задържането му се стигна след сигнал на самия Кирил Кирилов-Японеца, че се подготвя покушение срещу него. Той обяснил, че един от охранителите го предупредил за пъкления план: "Искат да те трепят!", казал гардът Кирил Симеонов на своя бос. Така на 8 февруари т.г. антимафиоти и барети атакуваха дома на 37-годишния Георги Петров в столичния кв. "Факултета". В къщата спецполицаите откриха боен пистолет "Берета", 50 патрона за него, електронна везна и малки количества марихуана, хероин и кокаин.
В съда стана ясно, че Петров е обвинен само за незаконно притежаване на оръжие, както и на наркотици. Магистратите го пуснаха срещу 1000 лв. гаранция. Мотивите им са, че няма опасност да се укрие или да извърши други престъпления. Пред Темида Петров отрече откритите в дома му оръжие и наркотици да са негови.
Пред градските съдии вчера адвокатът на Петров - Христо Георгиев, каза, че прокурорите са разпитвали свидетели, а показанията не са приложени по делото. Защитата на Георги Петров поиска да се представи оръжието, отнето от обвиняемия, което според адвокат Георгиев е законно притежавано.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама