Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1783492 www.bgdnes.bg

Почернена майка от клането пред "Соло" през сълзи: Убиецът на сина ми се дипломира!

Една диплома разплака вчера две почернени майки в съдебната зала. Софийският апелативен съд прие като доказателство по делото за клането пред клуб "Соло" дипломата на единствения подсъдим Илиян Тодоров. След като бе оправдан на първа инстанция, Тодоров е успял да завърши Нов български университет с бакалавърска степен за програмист.
Той е обвинен, че на 18 април 2009 г. при спречкване между две младежки компании пробол смъртоносно с нож в гърба Кирил Въжаров и Васил Александров. Приятелят им Кирил Димитров беше ранен. Софийският градски съд оправда Тодоров, като счете, че има само косвени доказателства срещу него.
"На 18 февруари синът ми трябваше да навърши 25 години. Потресох се, като внесоха дипломата на този, който е завършил, за да ни покажат какъв човек е. Това ме извади извън релси, разтреперах се, а обикновено стискам зъби", изплака пред "България Днес" майката на Кирил - Радмила Въжарова. "Те нямат спирка, нямат морал, нямат чест", коментира тя тактиката на защитата.
Радмила и другата почернена майка Виолета Александрова са обнадеждени от приета нова експертиза на нараняванията на двамата починали и на ранения. В документа се посочва, че нараняванията и на тримата могат да бъдат причинени с нож, приложен като номер 2 по делото. Ножът е същият като този, който Илиян е носел в трагичната нощ. Истинското оръжие на убийствата обаче не бе открито.
Според експертите раните на убитите момчета са с дълбочина 9-10 см, а на оцелелия Кирил - 7-8 см. ДТова определено показва, че ударите са нанесени със значителна сила. От медицинска гледна точка обаче не е възможно категорично да се посочи сходство в ударите", заяви вещото лице Анатоли Ангелов.
"Имаме категорични доказателства, че Тодоров е бил видян с изваден нож. Има кръв от Васко Александров върху ризата му. Виждате действията от видеозаписа. Оръжието е едно и е било в него. Всички факти водят към един-единствен извод", коментира Радмила. Тя уточни, че приложеният нож номер 2 е мостра, но по свидетелски показания от приятели на подсъдимия оръжието е било същото. Доказано е и че обвиненият за убиец е закупил подобен нож.
"Надявам се този съдебен състав да погледне с чисти, незамъглени очи материалите в делото и да приложи закона" - обяви разстроената майка.
Вчера в съдебната зала се разбра, че СДВР е изгубила касета, която запечатала кървавото клане. Тя не била намерена в полицейското помещение, където се пазят видеозаписите.
Магистратите отложиха делото за 26 март, когато подсъдимият ще има възможност да даде обяснения. Тогава ще бъде разпитана отново свидетелката Мария Бурова, на която Илиян дал ножа си на влизане в клуба. Тя го скрила в чантата си, за да не го вземат при проверката. Очаква се на следващото заседание да й бъде показан предполагаемият нож, с какъвто са убити Васил и Кирил, за да каже дали такъв е имал Илиян.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама