Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1783528 www.bgdnes.bg

Великан погна Каролев с резачка

Огромен бракониер опита да разфасова с моторна резачка доскорошния столичен общински съветник Владимир Каролев.
Случката се разиграла в местността Столоватец край Разлог. Там финансистът и негови съдружници са собственици на хотелски комплекс "Три планини".
Малко след 17 часа в понеделник ексобщинарят бил в комплекса, когато чул падането на голямо дърво. След малко заработила резачка и се чул трясък от срутването на друго. Каролев веднага се обадил в горското и в полицията.
"Заради опита ми от предишни случаи, когато са идвали с голямо закъснение, реших да отида на място", обяснява той.
Тръгнал, придружен от двама мъже, работещи в хотела. На около 200 метра се натъкнали на паднал смърч, а до него с бензинова резачка в ръце бил един от овчарите. Щом 49-годишният Христо, известен в Разлог като Януарския, видял приближаващите се хора, започнал да кастри малки клонки. Каролев му подхвърлил - "не ми се прави на Чарли Чаплин, няма да ме излъжеш", и му казал, че се е обадил в полицията и ги чака да пристигнат всеки момент. В този момент от гората излязъл друг овчар - 26-годишният Йордан Белчев. Изключително едрият мъж взел резачката от ръцете на по-възрастния и двамата започнали да слизат към пътя, където бил паркиран бус. За да документира бракониерството, общинарят извадил телефона си и започнал да снима. Тогава внезапно Йордан започнал да псува, запалил резачката и се впуснал към Каролев.
"Е са ще ти разкатая майката. Ще те заколя, на парченца ще те нарежа", процедил през зъби той и замахнал с работещата машина. Тодор, един от аверите на Каролев, успял да го издърпа, но останал пред машината и работещата на бързи обороти верига минала досами лицето му. Тогава тримата мъже от хотела се уплашили и търтили да бягат. Човекът с резачката обаче се впуснал по петите им. Другият първоначално ги подложил на канонада с камъни, след което запалил буса, потеглил с мръсна газ и се пробвал да гази бягащите хора. В последния момент те успели да се пръснат в гората и тичешком стигнали до хотела. Барикадирали се вътре. Секачите първоначално не се отказали от плановете си мястото да се превърне в хорър сцена като от филма "Тексаско клане", но след минути забелязали идващата патрулка и се шмугнали в гората.
Ченгетата отишли до овчарника, но там открили само Христо и го арестували. Появил се и бащата на Йордан, който се опитал да преметне полицаите, че синът му е "някъде с козите". Наложило се Каролев да показва снимките на нападащия ги с резачка мъж, но той така и не бил открит.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама